Trio Balkanske žice  (Trio Balkan Strings), održaće tradicionalni koncert, povodom Dana žena u Centru za kulturu Rakovica, 8. marta od 20 časova. Cena ulaznica je 300 dinara, na blagajni Centra za kulturu Rakovica (Miška Kranjca 7), broj telefona za informacije o koncertu i rezervaciju karata je 011/3582-493.


Trio Balkanske žice, koji čine Zoran Nikola i Željko Starčević , izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, maćarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih...sa primesama Jazz muzike, Swinga i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima.


Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima u SAD (Boston, Njujork, Čikago, Vašington, Portland, Šarlot, San Francisko, Grinzboro), Kanadi(Toronto, Vankuver), Italiji, Poljskoj, Madjarskoj, Turskoj, Rusiji, Slovačkoj, Finskoj, Moldaviji, Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Luksemburgu, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji...Takođe su držali i masterklas studentima klasične i Jazz gitare u Americi (NYU-Univerzitet u Njujorku, The Rivers Jazz School-Boston, New Trier Jazz School-Čikago…), i na mnogim festivalima u Evropi.


Svim damama želimo srećan praznik!

 

TRIO BALKASNKE ŽICE:

 

Zoran Starčević - gitara, kompozitor i producent. Jedan od najproduktivnijih i najoriginalnijih gitarista Balkana sa specifičnim rukopisom.


Nikola Starčević - gitara, profesor klasične gitare i kompozitor. Diplomirao je gitaru na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Dobitnik nekoliko internacionalnih nagrada.Predaje klasičnu gitaru u muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu.


Željko Starčević - gitara, profesor klasične gitare, diplomirao je gitaru na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović.Predaje klasičnu gitaru u muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu.


 

<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..