Solistkinja MAYA Le Roux OBRADOVIĆ, gitara, kamerni orkestar „Simfonijeta Beograda", dirigent: Aleksandar S. Vujić
program: MAYA Le Roux OBRADOVIĆ, A. S. Vujić, B. Bartok i F. Farkaš


MAYA Le Roux OBRADOVIĆ je srpska i švajcarska gitaristkinja i kompozitorka. U januaru 2012. odlikovana je Ordenom viteza umetnosti i književnosti (Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres) od francuskog Ministarstva kulture. Ovo priznanje se dodeljuje za značajan doprinos umetnosti i književnosti, odnosno rasprostiranje ovih oblasti. Mayin rad kao kompozitorke delimično je inspirisan književnošću i poezijom. Njene kompozicije veoma se često emituju u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim zemljama. Maya je rođena u Srbiji, a odrasla je u Ženevi odakle se 2010. godine vratila da bi živela u rodnom gradu Beogradu.


Nastupala je kao solista sa orkestrima kao što su Kraljevski filharmonijski orkestar iz Londona, Mocartov orkestar iz Salzburga i Simfonijeta iz Beograda, Okestar iz opere Bastij u Parizu, Orkestar iz Galicije u Španiji…


Maya nastupa kao solista i svira u tri gitare sa Dagobertom Linhares i Remon Mizi, kao i u duetu gitare sa Kristofom Leu.
Trio je gostovao u Egiptu, Portugalu, Francuskoj, Maroku…


Snimila je do sada 8 CD-ova.


Komponovala je: dva koncerta za solo gitaru i orkestar: „Balada Magične Doline“ i „ Koncerto Latino“, Svitu za dve gitare za „Praznično jutro“, „Vizija, tarantela, tarantela – burleska“, mjuzikl  komediju : „Kakao“, muziku za knjigu - ploču „Nik i kineski car“  u izdanju Albin Mišel Ženesa, u izvođenju Žana Rošfora, muziku za film „Jednog leta na Južnom Polu“, „Rene de Obaldia“ kao i više kompozicija za kamernu muziku (flauta i gitara).


Za svoj poslednji CD „Simfonija i gitara“  sa autorskim kompozicijama dobila je mnogo pozitivnih kritika u štampi u Sjedinjenim Američkim Državama i dela su joj svakodnevno izvođena u 42 države SAD-a.

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..