Stray-Dogg-1Mark Ajcel je od čudne muzičarske fele - mišićav, nepredvidiv, neprilagođen i tera po svome, evo, već tridesetak godina - i baš takav je pravi miljenik beogradske publike.

 

Njegov treći dolazak u Srbiju (Beograd 3. februar i Novi Sad 4. februar) označava i početak njegovog ,,drugog" života, onog koji dolazi posle ozbiljnog susreta sa smrću... Trijumfalni povratak posle teškog infarkta u maju 2011, obeležio je prošlogodišnji album "Don't Be a Stranger" (Decor/Merge) koji mnogi smatraju njegovim najboljim radom u novom milenijumu.

 

Avantura puna peripetija, koja je počela još 2010. završila se ,,filmskim" srećnim krajem - tako što je Ajcelov stari prijatelj dobio na lotou i rešio da finansira snimanje albuma! Ajcelove poznate introspektivne teme o potrošenim ljudima, neispunjenim obećanjima, demistifikovanju slave, besparici, gubitku nade i neizvesnosti novog početka, dočarane su suptilnije nego ikada pre, uz pomoć uglednog producenta Šeldona Gomberga, gitariste AMC-a Vudija, bubnjara Kostelovih The Attractions Pita Tomasa, te raskošne gudačke sekcije.

 

Poezija Marka Ajcela, puna duhovite autoironije ali i mračnog samoprezira, učinila ga je jednim od najcenjenijih autora u savremenom američkom roku. Njegov jedinstveni melanholični stil upotpunjuju ,,vazdušasti", setni glas kao i znatiželja prema srodnim muzičkim žanrovima, od džeza do elektronike, sa kojima koketira na svakom novom izdanju. Sa više od 15 objavljenih albuma, solo i sa American Music Club, Ajcel je s pravom stekao titulu najboljeg američkog pesnika svoje generacije (The Guardian).

 

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, Mark Ajcel nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj), a dobar deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere...

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su lokalni miljenici publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom promovisati u idealnim tehničkim uslovima svoj drugi studijski album "Fire's Never Wrong".

 

Ulaznice za beogradski koncert su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..