Molly-Nilsson-press-photou subotu 16. februara u KC Grad docekujemo divnu Molly Nilsson iz Svedske! Protkana nostalgičnim pop melodijama i nabijena između redova dirljivo promišljenih tekstova njena muzika vodi na putovanje kroz život i smrt, ljubav i nedaće, mističnom linijom između jave i sna.

 

Koliko je malo potrebno da bi se, u moru sjajnih izvođača i stanju blage prezasićenosti informacijama, došlo do nečijih ušiju ili pak koju milju dalje – nečijeg srca? Molly Nilsson je sredinom 2011. iza sebe imala 3 albuma, isto toliko godina muzičke karijere i malu, ali fanatičnu, bazu poklonika sa raznih strana starog kontinenta. Negde u to vreme John Maus objavljuje jedan od najboljih albuma spomenute godine, verovatno i decenije i na istom, vrlo atipično, obrađuje delo polu-anonimnog savremenika - pesmu Hey Moon, koju je Molly odsvirala i snimila još 2008. I sve ostalo je istorija. Par meseci kasnije izbacuje svoj 4. album History. Slede ozbiljne recenzije u svim relevantnijim muzičkim glasilima, a Molly polako zauzima jedno novo specifično mesto u svetu nezavisne muzike, i pre svega srcima velikog broja novih fanova. Protkana nostalgičnim pop melodijama i nabijena između redova dirljivo promišljenih tekstova njena muzika vodi na putovanje kroz život i smrt, ljubav i nedaće, mističnom linijom između jave i sna.

 

Na Beogradskom koncertu pridružiće joj se posle duže pauze Lula Mae – bend koji nas je prethodne godine počastio jednim od najfinijih domaćih izdanja.

 

Prvi set od 50 karata za ovaj koncert naćiće se u pretprodaji od 26. januara po ceni od 500 dinara.Ostale karte će u pretprodaji kostati 650 a na dan koncerta 800 dinara. Karte se mogu naći na šanku KC Grad i prodavnici ploča Pinball Wizard (Makedonska 30).

 

Molly Nilsson(SWE)
http://darkskiesassociation.org/

 

Lula Mae
http://lulamae.bandcamp.com/

 

Organizacija
http://supersizeshe.com/

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..