Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić organizovao je u Velikoj sali skupštine Ujedinjenih nacija proslavu srpske Nove godine, na kojoj su glavne zvezde bili Viva Vox. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je najpre na tečnom srpskom jeziku pozdravio prisutne I čestitao im Novu godinu, a zatim na najbolji način predstavio beogradski hor Viva Vox: “Oni dolaze iz Srbije, srca Evrope I njihov nacin izvodjenja najlepše ističe snagu ljudskog glasa!

 

 

Glasovi mogu služiti za stvaranje podela medju ljudima, ali isto tako mogu biti lek I nadahnuće, ako se pravilno koriste.


Kada umetnici nastupaju, prevodioci svetske organizacije mogu da odahnu jer je muzika univerzalni jezik, a njena snaga dotiče srca svih ljudi I podseća na zajedničke humane vrednosti” istakao je Ki Mun.


Viva Vox su na koncertu otpevali deset numera – krenuli su od numere “Ameno” (Era), da bi preko “Mamma Mia” (Abba) I “Bohemian Rhapsody” (Queen) stigli do naših tradicionalnih pesama “Tamo daleko” I “Ajde Jano”. Za sam kraj ostavili su koračnicu “Mars na Drinu”, koja je najavljena kao pesma mira. Viva Vox je doživeo ovacije od prisutnih – najvise je aplaudirao upravo Ban Ki Mun, dok je Vuk Jeremic bio veoma ponosan na nas hor: “Mi smo mali narod, izuzetno ponosan na svoju istoriju – iz naših krajeva potiču mnogi izuzetni umetnici, iznedrili smo nadarene pisce i proslavljene sportiste. Muzika nas ujedinjuje kao ljudska bića. Pesma moze da postane himna čitave generacije. Nema važnije poruke koju muzika moze da prenese javnom mnjenju od one da topovi utihnu” naglasio je Jeremić.

Atmosferu Viva Vox koncerata najbolje možete videti na nasem DVD izdanju “Viva Vox Live At Sava Centar” koje je u prodaji u svim bolje opremljenim radnjama širom Srbije, a moze se naruciti na kućnu adresu bilo gde u svetu putem nase web prodavnice www-gooda.rs.

 

Pogledajte snimak OVDE

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..