Teofilovici-TadicJedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa “srpskim Raj Kuderom”, gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 17. januara u 20 časova, u organizaciji My Way koncertne agencije.


Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i repertoar sa novog albuma “Vidarica” koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem. Na albumu “Vidarica” nalazi se četrnaest obrada narodnih pesama sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije, koje čine uzbudljivu muzičko-poetsku priču i zabeležene su tokom samo dve sesije snimanja u Los Anđelesu marta 2011. Tonski inženjer “Kronos Kvarteta”, Skot Frejžer, radio je na ovom albumu, a većina numera snimljena je iz prvog pokušaja, što obezbeđuje utisak ekskluzivnosti, koji će se preneti i na koncertni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u mnogobrojnim gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Poljske, do Japana i Kanade. Nastupili su u nekim od najznačajnijih koncertnih sala sveta, kao što su “Kenedi centar” u Vašingtonu i “Franc List” u Budimpešti, kao i na velikim svetskim festivalima poput Circom Festivala (Norveška), World Performing Arts Festival (Osaka - Japan), Siget festival (Budimpešta), Estivoce Festival (Korzika), Duboka Glotka festival (Moskva), Lent festival (Maribor), Mehr als Musik (Linc), Krems Festiva (Austrija), Grac – The sound of Stubing (Austrija), Stans festival ( Švajcarska) i mnogi drugi. Mnoge od pesama koje izvode braća Teofilović bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i pevali u izvornom obliku, sa dubokim poštovanjem tradicije.

Tadić je čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su: Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca od 14. decembra, po cenama: 1600 i 1900 dinara.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..