2cellos051712Mladi, talentovani, zabavni i jedinstveni duo koji čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, 2CELLOS, posle brojnih nastupa širom sveta, održaće koncert i u Beogradu, u Sava centru, 28. decembra.

 

Povodom svog prvog nastupa u Beogradu a ujedno i prve posete našem gradu, Luka i Stjepan ne kriju oduševljenje: „Jedva čekamo da nastupimo pred beogradskom publikom jer će to biti nas prvi nastup u Srbiji! Sviraćemo stvari sa prvog i drugog nadolazećeg albuma, ali i neke stvari koje se ne nalaze ni na jednom albumu! Nadamo se da ćemo napraviti sjajnu atmosferu i da će beogradska publika podivljati zajedno sa nama!”

 

Atraktivan nastup i odlična uvežbanost ovog mladog dua dostigla je meteorski uspeh i veliku popularnost nakon što su na „You Tube“ postavili svoje izvođenje pesme “Smooth Criminal” Majkla Džeksona (Michael Jackson). Za samo nekoliko nedelje, video je postao senzacija na internetu sa preko 5 miliona pregleda i doneo im je potpisivanje ugovora sa izdavačkom kompanijom Sony Masterworks ali i poziv Eltona Džona da mu se pridruže na svetskoj turneji. Pre mesec dana, završili su i snimanje svog drugog albuma koji će pod nazivom “In2tution” biti objavljen u januaru. Upravo Elton Džon im je pomogao oko novog albuma, angažujući producenta svetskog renomea Boba Ezrina koga su tokom karijere angažovale i muzičke legende:  Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper.

 

“…Obavezno ih pogledajte uživo jer su neverovatni! Ne sećam se kada sam poslednji put video i čuo nešto tako uzbudljivo još od kada sam gledao Džimija Hendriksa davnih 60.-tih.” – rekao je Elton Džon o 2Cellos.

 

Povodom novog albuma, momci su izjavili: “Jako smo ponosni na nas novi album. Mislimo da je to korak dalje za nas. U razvoju našeg zvuka mnogo nam je pomogao legendarni producent Bob Ezrin koji je obogatio naš zvuk i dao mu novu dimenziju. Velika nam je čast imati ovakve goste na albumu. Svi su se izvrsno uklopili u ovaj projekat i svaki je izvukao maksimum iz pesme i dao originalu neku novu dimenziju. Sa Zuccherom i Lang Langom smo snimali u Rimu, sa Eltonom u Vegasu, sa Nayom u LA-u i Steve Vaiom u NY, atmosfera je uvek bila izvrsna i odmah smo se sprijateljili sa svima!”

 

Koncert u Beogradu, 28.12. biće njihov poslednji nastup ove godine ali su zato već napravili gust raspored i za 2013. godinu. “Skoro pa nećemo imati ni jedan slobodan dan sve do leta! Očekuju nas samostalne turneje u Japanu, Europi, Americi, Australiji… uglavnom celi svet! Iako smo već nekoliko puta obišli svet sa Eltonom, ovaj put idemo sami, zbog cega smo jako uzbuđeni!” – rekli su Luka i Stjepan.

 

Fleetwood Mac (“Oh, Well” feat. Elton John), The Prodigy (“Voodoo people”), Coldplay (“Clocks” feat. Lang Lang), Rihanna (“We Found Love”), AC/DC (“Highway To Hell” feat. Steve Vai), Muse (“Supermassive Black Hole” feat. Naya Rivera), Cher and Nancy Sinatra (“Bang Bang” feat. Sky Ferreira), The Police (“Every Breath You Take”,  Elton John(“Candle In The Wind”) kao i obrade sa prvog albuma "Smells Like Teen Spirit" (Nirvana), "With Or Without You" (U2), "Welcome To The Jungle" (Guns n' Roses), "Smooth Criminal" (Michael Jackson), "The Resistance" (Muse), "Use Somebody" (Kings of Leon) i "Viva La Vida" (Coldplay) čuće se u Sava centru, 28. decembra.


Ulaznice po cenama od 1500, 2200, 2500, 2800 i 3300 dinara su u prodaji na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Sava centar, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs


Video:
http://www.2cellos.com/us/video/highway-hell
http://www.2cellos.com/us/video/hurt
http://www.2cellos.com/us/video/welcome-jungle

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..