Minja-Subota09U Operi i teatru „Madlenianum“, Minja Subota će u  ponedeljak 17. decembra, prirediti koncert povodom pedeset godina umetničkog rada. U okviru ovog jubilarnog programa, posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu fotografija „Deca su ukras sveta“

 

Koncert je zamišljen da bude iz dva dva dela. Prvi deo posvećen je stvaralaštvu za najmlađe, a drugi podsećanju na muzičko revijalne programe u čijoj realizaciji je učestvovao. Ono što će biti iznenađenje je da je Minja Subota posle više od trideset godina ponovo okupio  grupu „One i oni“. Tako će pred publikom ponovo zajedno nastupiti Daliborka Stojšić, Lidija Kodrič, Žarko Dančuo i Minja Subota.


Grupa „One i oni“, koju je početkom sedamdesetih godina, uz njegov ansambl osnovao Aleksandar Saša Subota,  je zahvaljujući visokom profesionalizmu i atraktivnom programu, postizala velike uspehe u zemlji i inostranstvu. Za ovu grupu kažu da smo mi imali grupu  „Abba“ pre Šveđana.


Učesnici ovog jubilarnog koncerta Minje Subote, „50 GODINA SA VAMA“ biće: dečji hor „Čarolija“, hor „Kralj Petar Prvi“, baletski studio „Amadeus“ iz Požarevca, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Raša Popov, Jovan Adamov, Rada Đuričin, Radmila Smiljanić, Merima Njegomir, Staka Đorđević, Đorđe Marjanović, Predrag Cune Gojković, Daliborka Stojšić, Lidija Kodrič i Žarko Dančuo.


Nastupiće i mladi operski pevači Tanja Andrijić i Pavle Panin, a najmlađi solisti će biti Irina Arsenijević i Mateja Bokan. Minja Subota ovaj jubilarni koncert priređuje da bi okupio njegove prijatelje i ukazao mladim autorima na značaj stvaralaštva za decu, njegove vrednosti za generacije koje rastu, njihove porodice i sve nas. Televizijska realizacija poverena je Kreativnom studiju ZEPTER.  Generalni pokrovitelji su Opera i teatar „Madlenianum“ i  ZEPTER International Srbija.

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..