nikolacuturiloJedan od najpoznatijih beogradskih gitarista *Nikola Čuturilo - Čutura izdao je novi kompakt disk u izdanju PGP RTS-a pod nazivom* "Tu i sad"*. Album će biti koncertno promovisan 8. decembra publikom u Domu omladine, a to će biti prilika i da se prisetimo njegovih starih hitova!

 

Ljubitelje standardno dobrog zvuka koji već godinama stvara *Nikola Čuturilo*, svakako će obradovati i obrada njegovog čuvenog hita iz 80-tih pod nazivom "Voli me".

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine, po ceni od 700 dinara. 

 

"Rokenrol je velika priča u srcima i sećanjima mnogih generacija. Neki ljudi i dalje 'žive' rokenrol a neki ga samo tu i tamo konzumiraju. Nemam preterane iluzije o važnosti toga, u nekom periodu šezdesetih je sve to imalo širu konotaciju. Ono što je meni važno je da bar neko prepozna šta je pesnik hteo da kaže. Ako mu to nešto na bilo koji način ulepša dan ili da odgovor na bilo šta, moja misija je kompletna i ja sam neizmerno srećan zbog toga," kaže Čutura o ulozi i značaju rokenrola nekad i sad. Osetne su i promene na našoj muzičkoj sceni u odnosu na vreme pre njegovog odlaska u London: "Ništa nije isto i analiza bi bila predugačka za jedan kratak odgovor. Rokenrol kao i bilo šta drugo nije imun na sve što se dogodilo i kod nas i u svetu. Nažalost, živimo prezrelu fazu potrošačkog društva gde je sadržaj manje bitan od 'pakovanja". Što se moje malenkosti tiče ja sam kao na početku, upoznajem se sa nekom novom publikom i ponovo se srećem sa 'starom' ", kaže Čutura.

 

Album "Tu i sad" je šesti studijski album Nikole Čuturila, sa devet novih kompozicija. Tu je i jedna obrada starog hita "Voli me". Pored braće Jelić, na albumu gostuju i Džindžer Božinović i Bora Đorđević. Svi oni su potvrdili da će biti gosti na koncertu 8. decembra u Domu omladine. O novom izdanju autor navodi: " 'Tu i Sad' je prirodni kontinuitet i nije radjen kao kompilacija. Obrada starog hita 'Voli me' kao i gostovanja braće Jelić, Džindžera i Bore su samo prirodna zatvaranja nekih krugova. 

 

Posle svega ja bih to pročitao kao: 'Evo me, tu sam, dišem i daleko od toga da nemam više šta da kažem.' Da budem jasniji, neće se dugo čekati na sledeći album..." Čutura ističe da je sve spremno za veliki muzički događaj u Domu omladine Beograda: "Očekivanja pred koncert su uvek sa puno nade i malo strepnje. Nadam se da će tehnički sve funkcionisati besprekorno i nadam se da će doći puno ljudi. Pozitivna trema je prisutna ali mislim da smo uradili sve što je bilo do nas i da spremni čekamo 08. decembar."

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..