Temple-of-the-SmokeBeogradski sastavi Temple of the Smoke i Consecration nastupiće u subotu, 15. decembra, u Klubu Doma omladine Beograda. Dva ključna domaća progresivna hard and heavy benda održaće tom prilikom samostalne koncerte - biće to praznik za sve ljubitelje modernog eklektičnog rokenrola.

 

Temple of the Smoke i Consecration važe za koncertne atrakcije, pa ćete prisustvovati izuzetno kompetentnom i ubedljivom izvođenju muzike koja sadrži u uzbudljivoj korelaciji gotovo sve moderne podžanrove: od hard i space rocka, preko duba, prog-rocka, više pravaca heavy metala do post rocka i electro i ambijentalne muzike, sve to uz koriščenje različitih mašina za proizvodnju zvukova i raspirivanje mašte.

 

Bendovi će na koncertima predstaviti i svoje nove albume koji će uskoro biti objavljeni.

 

Temple of the Smoke je sredinom 2012. godine završio svoj drugi album “The Lost Art of Twilight”, opet u saradnji sa Goranom Crevarom, inženjerom zvuka i ko-producentom benda. Album će se u decembru 2012. godine pojaviti u obliku digitalnog izdanja, a vinilno LP izdanje i CD izlaze u januaru 2013. za grčko-švajcarsku grupu etiketa Cosmic Eye/Musicbazz.


Consecration su završili svoj treći studijski album "Cimet", koji je snimljen u oktobru 2011. u studiju Underground. Mastering za album je radio James Plotkin (Jodis, Khanate). "Cimet" će biti uskoro objavljen za Geenger Records. Bend već radi na sledećem studijskom albumu, koji trenutno miksa Aaron Harris, bubnjar bendova ISIS i Palms.


Ulaznice se mogu kupiti neposredno pre početka koncerta na ulazu u Klub Doma omladine Beograda po ceni od 500 dinara. Koncert počinje u 21h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja.


Više od bendovima

 

Consecration je bend osnovan 2000. godine u Beogradu. Bend je šest godina radio na svom debi albumu "aux", koji je zbog nedostatka interesa
lokalnih izdavačkih kuća, 13. maja 2008. dao na besplatan download zajedno s albumom "2nd April 2008" (snimljenim uživo, s pet novih pesama), što je ubrzo za sobom povuklo mnogobrojne pozitivne recenzije, kako stranih tako i domaćih kritičara. Dok su na "aux" najviše uticale grupe poput Opetha, Katatonije, Anatheme, Slowdivea i Neurosisa, bend je svoju zvučnu sliku proširio na live albumu gde se kao uticaji najviše čuju bendovi kao što su ISIS, Fennesz, Monolake, Autechre, King Crimson, Tool, Godspeed You! Black Emperor i Sigur Rós koji su dalje nastavili da se razvijaju u Pink Floyd, Radiohead, Queens Of The Stone Age i The Cure pravcima.

Najveća snaga Consecrationa leži u njihovim nastupima i količini energije koju na njima prenose. Snimajući svoj drugi album ".avi", bend je proširio taj pristup koristeći "je'n, dva, tri, snimaj!" metod kako bi završni snimak dobio koncertni prizvuk što je više moguće.

Consecration je u toku svog dosadašnjeg delovanja nastupao u brojnim klubovima u regiji, kao i na nekoliko velikih festivala u Srbiji. Vredi istaknuti i to da su otvarali veće koncerte za bendove kao što su Slayer, Mastodon, Gojira, Cathedral, Block Out, The Ocean i delili binu sa Knut, Monno, Hesus Attor, Chang Ffos, Charon i To/Die/For. Consecration su završili svoj treći studijski album "Cimet", koji je snimljen u oktobru 2011. u studiju Underground. Mastering za album je radio James Plotkin (Jodis, Khanate). "Cimet" će biti uskoro objavljen za Geenger Records. Bend već radi na sledećem studijskom albumu, koji trenutno miksa Aaron Harris, bubnjar bendova ISIS i Palms.


Temple of the Smoke je psihodelična spejs rok četvorka iz Beograda koja u ovoj inkarnaciji postoji od 2010. godine. Uglavnom okrenuti instrumentalnim istraživanjima zvuka, melodije, aranžmana i različitih žanrova, Temple of the Smoke povezuju različite uticaje evropske i britanske psihodelične i hard rok muzike sedamdesetih godina sa modernom elektronskom i ambijentalnom muzikom.

 

Nepunih godinu dana od nastanka, bend objavljuje svoj prvi album “…Against Human Race” na moskovskoj R.A.I.G. etiketi, koji je distribucijom širom sveta dobio dosta pažnje i veoma pozitivne kritike po poznatim svetskim medijima iz oblasti modernog progresivnog i psihodeličnog roka. (Doommantia, Prog Sphere, Aural Inovations, itd.)

 

Temple of the Smoke su nastupali solo i po festivalima u više evropskih i balkanskih gradova, između ostalog u Moskvi, Budimpešti, Zagrebu, itd. Pored nastupa u inostranstvu, bend ima i veći broj uspešnih nastupa u Beogradu i par gradova Srbije.

 

Sredinom 2012. godine završavaju svoj drugi album “The Lost Art of Twilight”, opet u saradnji sa Goranom Crevarom, inženjerom zvuka i ko-producentom benda. Album se u decembru 2012. godine pojavljuje u obliku digitalnog izdanja, a vinilno LP izdanje i CD izlaze u januaru 2013. za grčko-švajcarsku grupu etiketa Cosmic Eye/Musicbazz.

 

Bend čine: Dragan Mirković (bubnjevi, elektronski padovi i perkusije), Marko Ilić (bas), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, melodika, vokoder i sempler) i Janko Stojanović (gitara, akustična gitara, vokali, sintisajzeri i organ).

 

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..