Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u subotu 26. juna u 19 časova prisustvujete završnom koncertu prve sezone besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”. Na petnaestom koncertu u okviru ciklusa nastupiće „Duo Guarnieri Saracino”, koji čine gosti iz Italije violinistkinja Tania Kamargo Guarnieri i marimbista Andrea Saracino. Zainteresovani građani će biti u prilici da prate koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Realizaciju završnog koncerta je pomogao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.
Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Beograda.

Na programu su dela, koja su komponovali Nebojša Živković, Nikolo Paganini, Marsel Turnier, Erik Samit, Mocart Kamargo Guarnieri i Astor Pijacola.

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o početku druge sezone ciklusa, kao i o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata, koji su realizovani u prethodnom periodu prve sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..