Orkestar Muzikon i Stefan Milenković vas pozivaju da 16.05.2021. u 17h dođete u Botaničku baštu na koncert „Čajanka“. Publika će imati priliku da čuje Serenadu za gudače od Petra Iliča Čajkovskog, kao i „Godišnja doba“ Astora Pjacole u izvođenju kamernog orkestra Muzikon i violinskog virtuoza i gostujućeg soliste Stefana Milenkovića u najlepšoj oazi grada Beograda. Koncert će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim merama, tako da je broj karata ograničen. Mesta neće biti numerisana, tako da se preporučuje raniji dolazak uz uživanje u lepotama Botaničke bašte.

Koncertom „Čajanka“ orkestar Muzikon otvara svoju četvrtu koncertnu sezonu Coinflip koja je koncipirana kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike. Kroz programe, aranžmane i lokacije, Muzikon će predstaviti koncerte koji čine „dve strane novčića“ ideje o izvođenju klasične muzike u XXI veku. Neki od koncerata su u klasičnoj formi sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima - vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su ostali koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Violinista Stefan Milenković je poznat u celom svetu zbog svojih izuzetnih umetničkih sposobnosti, ali i zbog svoje životne posvećenosti humanitarizmu. Postao je poznat kada je sa svojih deset godina bio pozvan da nastupi pred bivšim predsednikom SAD Ronaldom Reganom, u Beloj kući, na božićnom šou programu. Posle ovog nastupa, usledio je poziv bivšeg predsednika Rusije, Miahila Gorbačova. Nastupao je dva puta pred Papom Jovanom Pavlom II.

Njegovi međunarodni nastupi uključuju saradnju sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Orfeus, kamernim orkestrom Aspen, simfonijskim orkestrom Indijanopolisa, Meskom državnom simfonijom, simfonijskim orkestrom države Sao Paolo u Brazilu, kao i simfonisjkim orkestrima Melburna i Kvinslenda u Australiji. Sarađivao je, između ostalih, sa renomiranim dirigentima, kao što su Loren Mazel, Danijel Oren, Vladimir Fedosejev, Lu Jia, Lior Sambadal i En Sao. 2002. godine proglašen je za "umetnika 20. veka" u Beogradu. Stefan Milenković je svoju karijeru zapošeo veoma mlad, nastupajući sa svojim prvim orkestrom kada je imao pet godina. Sa sedam godina osvojio je prvu nagradu na međunarodnom violinskom takmičenju Jaroslav Kozian. Ovaj neverovatn uspeh mu je doneo pozive za nastupe upreko trideset zemalja. Sa samo 16 godina, Stefan Milenković je nastupio na svom 1.000 koncertu u Meksičkom gradu Montereju. Od te godine postao je ili pobednik ili finalista na violinskim takmičenjima u Indijanopolis-u (SAD), takmičenju Kraljice Elizabete (Belgija), violinskom takmičenju u Hanoveru (Nemačka), takmičenju Tibor Varga (Švajcarska), takmičenju Rudolfo Lipicer (Italija), takmičenju Paganini (Italija), itd.

Sponzor koncerta: Hooloovoo

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..