Epidemija i smrt jednog od najboljih svetskih gypsy swing gitariste Damira Kukuruzovća prekinule su promo turneju albuma “Zoran pjeva Arsena” Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Group. Ipak, po želji Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, sa mladim Kukuruzovićevim sledbenikom gitaristom Jurajem Markačem turneja se nastavlja premijernim online koncertom “Zoran pjeva Arsena”, 13.03. iz Cankarjevog doma u Ljubljani. Predin i ekipa će nastaviti, čim to prilike dopuste, i sa klasičnim živim koncertima, kojima će se pokloniti i Arsenu i Damiru.

Ulaznice potražite OVDE. Platforma live.cd-cc.si će biti aktivna sedam dana pre koncerta.

Album “Zoran pjeva Arsena” je dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, pobudila je veliki interes na ex YU prostorima, pa je, od izlaska, album na prvim mestima po prodaji, a kako to zvuči uživo publika je imala prilike da se uveri na koncertima.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora je smatrao ne samo za prijatelja, već i mentora, starijeg brata, srodnu poetsku dušu. Upravo zato se posle velikog uspeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja saradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način. U novim aranžmanima violiniste Brune Urlića i Predina, Arsenovi klasici kao što su “Kuća pored mora”, “Moderato Canatabile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Cover design | Ediscroato / prilagodio | Ivan Mišković
 

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..