U ponedeljak, 21. septembra 2020. u 20:00 na Platou Milana Mladenovića, DOB u okviru Monday Bluesa#42 nastupaju Djuka i Bojan. MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda (DOB),  prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao. To je ne samo donelo vernu publiku, koja je dolazila na praktično sve svirke, već je u određenoj meri odgajalo i potpuno novu publiku.

Mnogi posetioci ovih koncerata, u direktnom kontaktu sa muzičarima otkrili su kako su bluz počeli privatno da slušaju upravo posle svojih, najpre slučajnih, a kasnije i redovnih dolazaka na nastupe iz Monday Blues serijala u Domu omladine. Tokom protekle tri sezone na Monday Blues programima, uz standardni dvojac Đukić i Vulin, kao gosti nastupili su i vrsni muzičari: Milan Petrović – klavijature, Aleksandra Bjeloš – udaraljke, Ivan Jovanović – usna harmonika…

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac nastavlja nastupe i tokom 2020. godine. Njihovi heroji su legendarni Peter Green, Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Naglasak je na vrlo intimnom izvođenju bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda. “Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih – poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo.”, objašnjava Aleksandar Đukić.

Pozivamo sve ljubitelje muzike na ugodno druženje i putovanje kroz jednu ličnu istoriju bluza, ponedeljkom uveče u Domu omladine Beograda. Dođite i postanite deo ovog unikatnog bluz iskustva!

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..