Autentičnom umetniku prepoznatljivog zvuka, brazilskom tehno superstaru Victoru Ruizu, u petak 26. juna, na njegovom prvom nastupu u Barutani, pridružiće se: Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i miljenik klupske publike i Kid Kimi - koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, dokazujući da di-džejing ne zna za granice. Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs tixa i Ticket visiona, po ceni od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP terasu.

Victor Ruiz je jedan od najcenjenijih producenata ove muzike, za kojeg kažu da je konačno pronašao svoju zavodljivu stranu. Njegove produkcije imaju futuristički ton, koji je istovremeno uzbudljiv i plesan te ga često uspoređuju sa artistima kao što je Maceo Plex.

Nekadašnji roker, Victor Ruiz, neguje jedinstven zvuk. Godinama unazad poznat je po visokokvalitetnoj produkciji, zbog koje je veoma cenjen na tehno sceni. Njegovi neoficijalni editi klasika su veoma popularni i predstavljaju vrstu omaža muzičarima koji su uticali na njega, dok su sastavni deo Ruizovih nastupa. Neki od najpopularniji su Breathe od The Prodigy, Children od Robert-a Miles-a, Everything Counts od Depeche Mode i Teardrop od Massive Attack.

Osim remiksovanja velikih imena elektronske scene kao što su Moby, Stephan Bodzin i Dubfire, talenat je potvrdio trakama Interstellar,  Black Sun, I am, Clutch, Soul Seek, Thunderstorm i Rollercoaster. Nedavno je objavio Freedom EP, za Drumcode etiketu.

Ruiz se više puta našao na prvom mestu Beatport-ovih listi, svojim prepoznatljivim melodičnim peak time zvukom. Prvi kontakt sa muzikom imao je kao desetogodišnjak koji je svirao bas gitaru. Zatim ga je prijatelj, tehno producent uveo u elektronske žanrove i Victor je nakon toga počeo da stvara melodije koje su mešavina hevi metala, tehna i muzike za filmove. Diplomirao je produkciju elektronske muzike 2008. godine na Anhembi Morumbi univerzitetu i okrenuo se stvaranju tehna sa jakim uticajem latino temperamenta.

Milosavljevićeva kolekcija od nekoliko hiljada ploča ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja. Među njegovim vinilima možete naći sve, od tehna i hausa, do džeza, soula, fanka, diska i bugija. Kao veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike. Osim sa mnogim superstarovima elektronske muzike, delio je scenu sa imenima kao što su: izraelski džez velikan Avishai Cohen, detroitska fank ikona Amp Fiddler, koji je i bivši član kultnog benda Funkadelic, britanska pop soul diva Jessie Ware, islandski avangardni duo GusGus, tehno legenda Jeff Mills i Simfonijski orkestar RTS-a i drugi. Produkcijski debi imao je na kompilaciji radija B92 „Belgrade Coffee Shop” 2006. godine, a kasnije i na holandskim izdavačkim kućama Luxaflex i Shadowfax, kao i na etiketi Jesus Loved You.

Kid Kimijevi nastupi su uvek fuzija ambijenta, dipa, daba, hausa i tehna. Svoj zvuk uvek prilagođava atmosferi i publici koja se sa njegovih setova vraća sa mnogo pozitivne energije. Pored mnogobrojnih klupskih žurki i nastupa na najvećim domaćim festivalima, di-džej pult je delio sa velikim svetskim imenima elektronske scene kao što su: Marco Carola, CamelPhat, Chris Liebing, Oxia, Kerri Chandler, Kenny Larkin, Vince Watson, Nic Fanciulli, Rolando, Eric Cloutier, Chymera, Aril Brikha, Carlo Lio.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..