Snimak koncerta vrhunskih violončelista Mine Zakić i Dragana Đorđevića, uz klavirsku saradnju Milice Zakić biće premijerno emitovan na zvaničnom YouTube kanalu i Fejsbuk stranici Ustanove Gvarnerius u nedelju, 10. maja 2020. godine od 19 časova. Umetnici će izvesti dela Šumana, Kumera, Vujića i Šostakoviča a koncert će biti snimljen u sali Gvarnerijusa, bez publike. Na programu su R. Šuman, F. A. Kumer, A. Vujić, D. Šostakovič. Premijerno emitovanje snimka na zvaničnom YouTube kanalu i Fejsbuk stranici Ustanove Gvarnerius u nedelju, 10. maja 2020. godine u 19 časova - link >>

U trenutnim okolnostima u kojima je kulturni život potpuno zaustavljen, ovim koncertom želimo da svim ljubiteljima klasične muzike omogućimo da virtuelno uživaju u nastupu izvanrednih umetnika.

Mina Zakić je jedna od najboljih čelistkinja Srbije i Evrope. Sa 14 godina upisala je Učilište pri Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“ a potom i Konzervatorijum, u klasi profesora Alekseja Nikolajevića Seleznjova. Godine 2018. završila je master – solo – studije na Visokoj muzičkoj školi u Detmoldu (Nemačka), u klasi profesorke Ksenije Janković. Dobitnica je najviših priznanja na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i na međunarodnim takmičenjima – u Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Parizu, Moskvi (priznanje laureata, 2007).

Dragan Đorđević Suzuki, čelista svetske slave, laureat mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Sandre Belić. Dobitnik specijalne nagrade publike Zlatna harfa i specijalne nagrade Udruženja kompozitora za najbolje izvođenje zadate kompozicije, nagrade Univerziteta umetnosti u Beogradu za najboljeg studenta generacije i engleske stipendije za magistarske studije u Londonu na Guildhall školi za muziku i dramu u klasi prof. Stefana Popova. Usavršavao se na Visokoj školi za muziku u Esenu, Nemačka, u klasi prof. Jang Čang Čoa. Nastupa i sarađuje s najpoznatijim umetnicima i orkestrima širom sveta. Radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao vanredni profesor.

Pijanistkinja Milica Zakić diplomirala je sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković. Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, Internacionalno bijenale mladih pijanista u Kragujevcu, Vladimir Đorđević u Beogradu, Međunarodni konkurs Mladi virtuoz u Sofiji, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Vojislav Vučković u Beogradu, Davorin Jenko u Beogradu, Međunarodno takmičenje Petar Konjović u Beogradu, Republičko takmičenje kamernih ansambala, Vasilije Mokranjac fest, Gradilište...

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..