Svakog vikenda, u večernjim terminima, putem Facebook kanala Blender, Barutana, Hangar, Central Dance Event, DOT i Freedom Music Srbija - U petak 27. marta, ekipa Blender je pokrenula serijal onlajn žurki, odnosno facebook live stream-ova, pod nazivom BLENDER HOUSE PARTIES, putem svojih digitalnih kanala komunikacije, zbog nemogućnosti realizovanja redovnih klupskih programa u narednom periodu, koje su posledica širenja virusne zaraze COVID-19 i vanrednih mera koje se sprovode na teritoriji naše zemlje. Svi programi i sadržaji prilagođeni su trenutnom stanju i dostupni na društvenim mrežama: Blender, Barutana, Hangar, Central Dance Event, DOT i Freedom Music Srbija.

Druga BLENDER HOUSE PARTIES onlajn žurka održaće se ovog vikenda, kada će se iz svog umetničkog ateljea uključiti avangardna, andergraund grupa muzičkih kreativaca – Kolektiv Base. Iz njihovog pažljivo dekorisanog prostora – mesta gde muzika nikada ne staje, u petak 3. aprila, od 21h do 23h će se za DJ pultom naći Fluid Zbodi koji preferira masni andergraund tech house, kojeg definišu pomalo mračnije melodije praćene tvrdim groove-om, ali uživa u tome da povremeno zađe u funky tech house; kao i Dooban X, čiji je stil ogledalo njegove raznovrsne kolekcije kao i opsesivne potrage za najsvežijim izdanjima, jednako kao i starim i prašnjavim. Svestan dubine i slojevitosti techno-a kao žanra, trudi se da ga istraži kroz sve uglove i epohe i da svoje arheološke iskopine pažljivo složi i pomeša sa cutting edge trakama. Rezultat toga su kompleksni i nepredvidivi setovi koji u sebi kriju izgubljene dragulje trance-a i ebm-a 90ih, kao i galopirajuće ambasadore tvrdog kiselog i hiper energičnog fast techno talasa. U subotu 4. aprila, od 21h do 23h, zabavljaće nas X-am, čiju muziku karakterišu groovy i masni tech house ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove techno-a, a sa njim će nastupiti Dino R, koji je pravi andergraund zvuk spoznao tokom studija u Holandiji i rezidentura po tamošnjim klubovima, te su njegovi setovi dugi, mračni, energični i obogaćenim suptilnim melodijama, gde kombinuje različite techno podžanrove.

“U momentu u kojem je elektronska muzika prilično skrenula u mainstream, pokušavamo da je vratimo u onaj istinski trip, zbog kojeg je i nastala. Barem ovde kod nas u Beogradu, Srbiji; barem za publiku koja to, kao i mi, istinski želi.” poručuje Fluid Zbodi.

„Širok spektar muzičkih pravaca koji se sliva u jednu lijepo zaokruženu, slojevitu i raznobojnu, cjelinu…“ opisuje Dino R njihov kolektiv. „Oslobođeni svih žanrovskih ali i personalnih predrasuda, za vrlo kratko vrijeme, naš projekat i vizija su prepoznati i podržani od strane svih naših prijatelja, bez kojih sam projekat ne bi ni opstao“.

BlenderHouseParties Live Stream #2: OVDE

Pratite naše kanale na društvenim mrežama i saznajte o novim aktivnostima i narednim epizodama BLENDER HOUSE PARTIES!

Budite odgovorni i ostanite kod kuće.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..