Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun nastupiće 17. marta u Domu kulture u Novom Sadu. Nadam se da ćete naći prostora za objavu ove vesti u vašem mediju. Beogradski "irci", bend Irish Stew of Sindidun, u jeku turneje kojom obeležavaju 15 godina na sceni stižu u Novi Sad sa još jednim posebnim povodom. Koncertom u Domu Kulture u utorak 17. marta, proslaviće zajedno sa vernom publikom St. Patrick's Day, najveći i najpoznatiji keltski praznik!  Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike.

Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.
 
"U Novom Sadu nismo svirali gotovo dve godine, pre svega zbog poteškoća da se uskladimo sa organizatorima koncertnih prostora u Novom Sadu i celom logistikom, iako nas publika konstantno zove. Napokon su se sve kockice poklopile sa Domom Kulture i ovo je idealna prilika da zajednički proslavimo najveći irski praznik ali i povratak među Novosađane. Vidimo se 17. marta!" - poručuju iz benda.

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo dobra prilika da novosadska publika pored dobro poznatih pesama premijerno čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Photo: Bojan Stevanović

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..