Beogradska teškometalna petorka The Trigger objavila je novi muzički video za pesmu „Good Dog“. Ovim bend nastavlja promociju njihovog engleskog prvenca, albuma „The Time of Miracles“, koji je izašao za remiranu izdavačku kuću Massacre records. Video se sastoji od materijala zabeleženog na živim nastupima. Bend je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal Milene Branković. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike. The Trigger ćete imati priliku da gledate na festivalu Hell Over Belgrade Vol. 2 u klubu Garaža, u Beogradu, 21. marta, kao i na festivalu Femme Metale, 27.  marta u dvorani Apolo, u Pančevu!

Kao i do sada, The Trigger su video realizovali samostalno uz podršku prijatelja: „Navikli smo se da sve radimo sami, nekad silom prilika ali često i zato da bi imali kreativnu kontrolu i da se ne bi oslanjali druge. Tako je i kad se radi o spotovima, montažu uglavnom radi ili Dušan, kao sada ili je radim ja, a za snimanje se oslanjamo na pomoć prijatelja“ - objašnjava frontwoman benda Milena Branković - „Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima koji nam izlaze u susret, ovaj put su nam pomogli Stevan Vejin, Miloš Popović, Mima Kovačić i naš dragi prijatelj Nikola Silić koji je već godinama uz nas. “

Kao i ostale pesme sa albuma, „Good Dog“ se bavi zloupotrebom moći u modernom društvu. O inspiraciji za pesmu priča autor Dušan Svilokos Đurić:

„Napisano je već isuviše mnogo revolucionarnih, ljutih, anti-establišment pesama, i mislim da je teško obrađivati tu temu a da ne zvuči naivno i banalno. Zato je ona ovde obrađena simbolički, kroz odnos psa i gospodara, indukovanje emocija u masama i onda zloupotrebljavanje te ljubavi i obožavanja. Onaj ko je „Dobar pas“ na kraju dobija samo kosti a gospodar sve ostalo. To možemo videti svuda oko sebe.“

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu "Vreme čuda": Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot.

Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.
    
Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Albumu su prethodili spotovi za pesme „Pray“ i „What Have We Become“, kao i lirik video za novi singl „Don‘t Feed the Cannibals“, na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy i „Boom“ gde je gost Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra.



    



<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..