Koncert grupe Bjesovi planiran za ovu subotu odložen je za 22. februar. U klubu će, umesto njih 11. januara nastupiti grupa 357! Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” I konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”. Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi.

Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković - vokal; Slobodan Vuković - gitara; Ivan Kovačević - gitara; Marko Marković - bas; Miroslav Marjanović - bubnjevi; Ramon Hamel - bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti - pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil "Sve što vidim i sve što znam".

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju, i to tradiciju koja se ne propušta! Očekuje se pun klub i fantastičan koncert ove subote u Festu – nemojte to propustiti!

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) i u klubu Fest po ceni od 700 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 RSD.

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..