Najistrajniji takmičarski rock festival raspisao je konkurs na koji se mogu prijaviti bendovi od Vardara pa do Triglava, odnosno svi izvođači rock orijentacije koji ispunjavaju uslove sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 1. do 3. avgusta 2013., a organizatori su preuzeli na sebe obavezu da prevaziđu prošlogodišnje izdanje, najposećenije od samog nastanka festivala.

 

Konkurs je otvoren zvanično od petka 5. aprila do 24. maja. Pravo prijave imaju svi izvođači sa teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije koji nemaju zvanično objavljeno izdanje. Za prijavu je potrebno poslati tri autorske kompozicije, biografiju i fotografiju benda na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 24. maja.

 

Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

 

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova publike odneo VIS Novi Dan.

 

Rok Akademija za sve izabrane

Selektovani učesnici imaće mogućnost učešća na Rock Akademiji, od 25. do 31. jula 2013., koja podrazumeva radionice za demo bendove sa sledećim elementima: podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vežbanja gitare i bubnjeva, metodologija vežbanja glasa, mendžment benda (vežbanje, promocija, performans, finansije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima), audio snimanje (priprema, snimanje i postprodukcija).  Tokom radionica koriste se metode predavanja, prezentacija, konkretni primeri iz prakse, praktične vežbe i samostalan rad polaznika uz asistenciju.

 

Predviđene su i radionice za prateće osoblje koje obuhvataju školu za ton majstore i radionicu upravljanja događajima (event menadžment) sa posebnim akcentom na sigurnost i zaštitu na radu, zatim školu za tonce baziranu na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu priretio Tim Roberts, šef odseka za edukaciju britanske Production Services asocijacije.

 

www.facebook.com/Gitarijada
www.gitarijada.org/

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..