Roditeljima sa decom besplatan ulaz na festival! Nosioci pozitivne i vesele atmosfere koji otvaraju ovogodišnji, sedmi po redu Supernatural festival 21. aprila, kao i prethodnih godina, su heroji detinjstva generacija, Minja Subota, Dobrica Erić i Hor Čarolija sa svojim čarobnjacima koji izvode autorske kompozicije najkvalitetnijh kompozitora pop i rok muzike.


Ove godine Hor Čarolija će na Supernaturalu premijerno izvesti pesme sa svog novog albuma ‘Ekološka bašta’ koji će objaviti Zavod za udžbenike. ‘Ekološka bašta’ je prva ekološka pesmarica za decu sa CD-om realizovana uz podršku Sekretarijata za životnu sredinu.

 

Osim muzičkog programa postoje i ekološke edukativne aktivnosti za decu, kako bi najmlađe upoznali sa vrednostima očuvanja životne sredine:

 

- Zelena učionica - mesto gde će biti organizovana kreativna radionica “Mjuziklaža“, na kojoj će deca praviti muzičke instrumente od recikliranog materijala. Radionicu će voditi Jasna Jovićević, autor ovog edukativnog projekta.
- Plastenik – u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća u plasteniku će biti izložba cveća i radionica hortikulture gde će deca imati priliku da sade začinsko i lekovito bilje.

- Dečije igralište – mesto gde se najmlađi mogu zabaviti sa svojim roditeljima na neobičnim klackalicama i zaigrati u pesku.


Festival počinje u 12 časova dečijim programom koji će trajati do 14 časova. Za roditelje sa decom ulaz je besplatan tokom trajanja kompletnog festivala.


Već je potvrđeno da će na festivalu nastupiti Block Out i sastav Kanda Kodža i Nebojša. Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđu besplatno. Pored ekološkog, ove godine, festival ima i humanitarni karakter budući da će sva prikupljena garderoba biti donirana Crvenom krstu Beograda. Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara.


Sedmi po redu Supernatural festival biće održan 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu. Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski Dan planete Zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima.

 

Za sve dodatne informacije posetite www.supernatural.rs i www.facebook.com/supernaturalfestival.

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..