Resonate festival koji je otvoren 21.marta u Domu omladine Beograda, okupio je više od 800 stranih posetilaca, koji će tokom bogatog trodnevnog programa uživati u brojnim edukativnim radionicama najpoznatijih umetnika današnjice. Osim dnevnog programa Resonate festivala, domaća i inostrana publika ćebiti u prilici da uživa i u muzičkim ostvarenjima nekih od najuticajnijiih muzičara našeg vremena.

 

Za smeli kraj festivala publici će se 23. martapredstaviti DJ zvezda Dinky koja će pomeriti granice i postaviti standarde kada je kreiranje nove zvučne podloge u pitanju. Umetnica koja nastoji da istraži granice kreativnosti, muzike i umetnosti nastupiće u Beogradu u zgradi  „Kluza“.

 

Dinky je rođena u Santjagu pod imenom Alehandra Iglesias, i pripada novom talasu izuzetnih DJ i umetnika elektronske klupske muzike iz Čilea. Ova underground zvezda oblikovala je jedinstven modernizovani disko house izraz, sa kojim je postala omiljena širom sveta. Ubrzo se pod imenom Dinky osmelila da sama piše muziku, ostavljajući značajan trag na njujorškoj sceni, gde je jedno vreme bila najpoznatiji ženski DJ, privlačeći pažnju na zajedničkim nastupima sa Magdom. Razmena stvaralačke energije koju ova umetnica postiže u interakciji sa publikom joj je donela svetsku slavu. Za nastup DJ Dinky karte možete kupiti na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 600 dinara.

 

Publiku će na početku večeri zagrejati fantastični Jan Nemeček jedаn od nаjsvestrаnijih i najplodnijih  elektronskih umetnika. U Srbiji, on je poznаt dugi niz godinа, kаo nаjzаnimljiviji mlаdi tаlenat kada je u pitanju elektronska muzika, uporedo je radio i na ambijentalnoj muzici- i zahvaljujući različitim eksperimentаlnim stvаrima na kojim je radio stekаo je međunаrodni ugled. Potom će DJ Dinky  sa domaćom i inostranom publikom podeliti  njenu kreativnu energiju sa bine i pružiti posetiocima koncerta novu dimenziju kroz svoju muzičku podlogu.

 

Nakon nastupa ove DJ zvezde natupiće i Monosaccharide, DJ duo fasciniran techno muzikom, futurističkomunderground atmosferom i elektronskim medijima. Dragana Milinkovic i Sreten Savić čine Monosaccharide koji  proučava spektar ljudskih emocija i njihovo izražavanje kroz zvuk i muziku sa posebnim akcentom na stanje uma i tela.

 

Zvučna podloga festivala vođena je idejom da publici ponudi mogućnost uživanja u vrhunskoj umetnosti koja nastaje na rubovima popularne kulture, istovremeno odgovarajući na neke od najznačajnijih dilema koje stoje pred savremenim stvaraocima.

 

Više informacija o muzičkom programu festivala možete pogledati http://resonate.io/2013/category/performances/

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..