Dame i gospodo! Ove godine će potpuno nova i čudesna pozornica obogatiti već raznovrsni program Sziget festivala. Sziget Cirkus ugostiće produkciju "novi cirkus", koja oduzima dah, i impresivne predstave mladih mađarskih akrobata. Sziget je mnogo više od muzičkog festivala!

 

Među programima Sziget festivala, ove godine potpuno nova spektakularna pozornica je rođena. Fruzsina Szép, programski direktor Szigeta, kaže: "Prethodnih godina publika Szigeta mogla je da uživa u mnogim cirkuskim predstavama. Zbog velikog uspeha odlučili smo da ove godine posvetimo zasebnu pozornicu za ovu popularnu umetničku formu. Želimo da svakog dana Szigeta imamo sve ono što jedan cirkus može da ponudi i sve to na jednom mestu."

Ideja je rođena prošle godine, na dvadesetoj godišnjici Szigeta, kada je grupa mladih mađarskih akrobata na Magic Mirror šatoru izvela performans Recirquel uz neverovatne reakcije publike.

 

Sziget Cirkus poseduje vizuelne efekte i atmosferu putujućeg cirkusa iz 1890., predstava će prikazati programe iz savremenog cirkuskog žanra, prvobitno nazivanog nouveau cirque, koji je ekskluzivno osmišljen za Sziget.

 

U popodnevnim časovima održavaće se i interaktivni cirkuski program, gde će akrobate i umetnici kaskaderi imati zajedničke performase sa posetiocima. Publika će u večernjim časovima moći da vidi kako mladi akrobati dodiruju nebo svojom eksplozivnom energijom, dok izazivaju zakone fizike. Oni će zajedno uz pratnju mladih izvođača i DJ-eva stvarati neverovatnu avanturu. Uveče Recirquel ponovo izlazi na scenu. Posetioci će biti u prilici da vide performanse začinjene magijom i predstave akrobata od koji zastaje dah.

 

Večeri će se završavati sa programom “Swing & Circus”, uz obilje swinga, electro-swinga, plesa i cirkusa na jednom mestu. Nemojte se iznenaditi ako iznad vas dok igrade prolete polu-goli akrobati na trapezu.

 

Prateći video: OVDE 


Više informacija na:
www.sziget.hu

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..