Otkriveni su novi izvođači - Dada Life, Jamie Jones, Krewella, Luciano, Sander Van Doorn koji dolaze na ULTRA festival. ULTRA EUROPE još jednom potvrđuje svoj status najiščekivanijeg događaja letnje sezone u Hrvatskoj i regionu dodavanjem još devet vrhunskih međunarodnih DJ-eva na listu izvođača koji će nastupiti u Splitu i Hvaru...

 

...tako da se dosad objavljenim izvođačima koji će nastupiti u Splitu pridružuju poznata imena Arty, Krewella, Sander van Doorn, Swanky Tunes i Riot Gear, dok će Carl Cox na svojoj pozornici ugostiti svoje poznate prijatelje Guya Gerberu, Jamieja Jonesa i Luciana. Uz spomenuta imena, na ekskluzivnoj žurci na Hvaru će nastupiti proslavljeni švedski electro house duo Dada Life, uz već odranije potvrđene Ericka Morilla i Stevea Aokija. Računica je jasna – dosada je objavljeno čak 24 izvođača, a do početka festivala biće objavljeno još najmanje njih 11.

 

Organizatori najavljuju da će se u prodaji uskoro naći i ograničeni broj ulaznica po posebnoj ceni od 60 eura (cca 450 kuna) za oba festivalska dana u Splitu, dok će najveći obožavaoci željni ekskluzivne žrke na plaži dobiti dodatnu priliku da kupe ulaznicu za završnicu na Hvaru, nakon prvog kontingenta rasprodatih karata.

 

Interes za festival Ultra Europe nadmašuje očekivanja organizatora, uz sve veći broj država iz kojih se posetioci očekuju. Tako da prema sadašnjim rezultatima, na festivalskim pozornicama će plesati obožavaoci elektronske muzike iz čak 54 zemlje... 


"Ugodno sam iznenađen ovako velikim interesom za festival Ultra Europe koji dolazi iz Hrvatske, regiona i čitavog sveta. Fanovi iz zemalja kao što su Australija, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD će biti među najvećim zajednicama koje će posetiti festival, što će naglasiti njegov međunarodni karakter. Festival Ultra Europe se ističe i posebnim Yacht Weekom, gde će se čak 150 jedrilica i jahti okupiti u Splitu i na Hvaru i tako postati deo ovog događaja. Kombinacijom predivnog Jadranskog mora, ostrva Hvara i zanimljive istorije Splita, uz trenutno najbolje svetske izvođače elektronske muzike, učiniće ovaj festival najkvalitetnijim događajem letnje sezone, što će zasigurno ostaviti trajne pozitivne uspomene posetiocima. Posebno se trudimo da festival Ultra Europe postane jedan od vodećih u Hrvatskoj i regionu i nadamo se da ćemo i dalje moći da računamo na potporu svih partnera i učesnika, da bismo taj cilj dostigli već ovog leta“, prokomentarisao je Joe Bašić, Adria MM Produkcija direktor.

 

Što se tiče dosad potvrđenih izvođača, na pozornici Carl Cox and friends će ugostiti iznimno tražene DJ-eve Luciana i Jamieja Jonesa. Po prvi put će u Hrvatskoj nastupiti Luciano, švicarsko-čileanski DJ i producent, poznat po neobičnom spajanju umjetnosti i muzike, koji trenutno sarađuje s nizom izvođača, uključujući i Lennyja Kravitza.

 

Techno zvezda u usponu Jamie Jones, jedan od najistaknutijih novijih predstavnika house i techno muzike je poznat kao izvođač koji zna napraviti sjajnu žurku. Luciano će nastupiti u petak, dok će izraelski DJ i producent Guy Gerber i Jamie Jones publiku zabavljati u subotu.

 

Od izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici u Splitu, ističu se grupa Krewella i Sander van Doorn. Krewella je muzička grupa iz Chicaga, koju čine Jahan Yousaf, Yasmine Yousaf i Rain Man. Obožavaoci dubstepa i moombathona će sigurno doći na svoje, a najzagriženiji među njima se nadaju da će Krewella snimiti i epizodu svog dokumentarca KREWLIFE i tako pokazati svetu kako se “otkida” na festivalu Ultra Europe.

 

DJ koji godišnje nastupa pred preko milion obožavaoca je danski trance i progressive house DJ, Sander van Doorn, koji će se u Splitu osećati kao kod kuće, jer je često nastupao u Hrvatskoj. Njegovi aktuelni hitovi, poput Love is Darkness i hitovi saradnje tj. remiksi izvođača kao što su The Killers, Robbie Williams i Depeche Mode, zapaliće publiku na stadionu Poljud.

 

Ekskluzivna žurka na plaži, završnica festivala Ultra Europe dobila je odlično pojačanje s potvrdom nastupa dua Dada Life. Ovaj švedski electro house duo izbacuje hit za hitom koji redovno premašuju dva miliona pregledavanja na YouTube-u, a često su među glavnim izvođačima na velikim međunarodnim festivalima elektronske muzike.

Zahvaljujući neverovatno velikom interesu i pitanjima o dodatnim ulaznicama za poslednji dan festivala na Hvaru, organizatori su odlučili izdati dodatnu ograničenu količinu od 99 eura (cca 742 kuna). Ulaznice za Hvar će biti dostupne na internet stranici i kao deo aranžmana sa smeštajem. Obožavaoci koji žele ići na Poljud u Split imaće mogućnost da kupe ulaznice u ograničenom vremenskom periodu po ceni od 60 eura (cca 450 kuna), a cena će rasti kako se festival približava. Ulaznice će biti u prodaji danas od 18 sati preko internet stranice i Eventima.

 

Sve informacije i obaveštenja mogu se pronaći na ultraeurope.com i službenoj Facebook stranici festivala.

 

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..