Dugogodišnje iskustvo u vožnji planinskog skejtborda, vođenju Kluba „ATB“ Novi Sad i organizovanju tradicionalne manifestacije „Izazov u planinskom skejtbordu“, iznedrilo je profesionalne vozače i evropske vicešampione, velike zaljubljenike u adrenalin, brzinu i prašinu upravo u Vojvodini i Novom Sadu.


Članovi KPS „ATB“ su na fruškogorskim padinama izgradili jednu od najdužih (700m) i najbržih (preko 50km/h) staza u svetu i uspeli da se stave na poziciju  domaćina 1. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu u border krosu (6. i 7. septembar 2013). Sve to doprinelo je pozivu Vodičkog Udruženja Kapedunum iz Užica da se najbolji novosadski vozači ‘daske za sve terene’ predstave Užičanima, inače velikim zaljubljenicima u snowboard.


 „Sama pomisao da se neko bavi mountainboardom u Srbiji, dovela nas je do direktora KPS „ATB“ Slobodana Banovića na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu i nije nam trebalo mnogo da se dogovorimo o  dolasku njegove ekipe  u Užice. Kako Užice ima dosta snowboardera, a snega samo 3 meseca, ideja o celogodišnjoj vožnji daske u našim planinskim predelima je naišla na oduševljenje kod boardera u Užicu“ – kaže Marko Ristovski, predsednik i jedan od osnivača Vodičkog Udruženja Kapedunum.


„Odlazak „ATB“ Kluba u Užice je značajan iz više razloga: popularizacija sporta izvan grada Novog Sada, aktiviranje što više vozača u Srbiji, jačanje samog sporta, organizovanje trka unutar naše zemlje, a samim tim i povećanje broja vozača koji bi predstavljali Srbiju na evropskim takmičenjima! Ovo je svakako i veliki korak ka podizanju prve Down Hill staze u Srbiji na Tari!“ – dodaje direktor KPS „ATB“, Banović.


Sam događaj "MOUNTAINBOARDING WEEKEND UŽICE" sve zaljubljenike u ekstremne sportove očekuje 6. i 7. aprila u Užicu na mestu koje se zove Veliki Park.


„Klub ATB Novi Sad u aprilu gostuje u Užicu radi promovisanja mountainboardinga i najave 1. Svetskog prvenstva u Bukovcu! Pozivam sve Užičane da natrpaju sunđere u pantalone, dođu, probaju dasku za sve terene i osete čari ovog prelepog sporta!!!“ – poručuje Banović.

 

Uskoro više informacija o samom programu užičkog Montainboarding vikenda.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..