Prvo izdanje Beogradskog Irskog Festivala, koji će predstaviti jedan deo očaravajuće irske kulture, biće održan od 11. do 17. marta na više lokacija u Beogradu, a posetioce između ostalog očekuje koncert poznate pevačice i glumice Marije Doyle Kennedy (16. mart, Dom omladine)...

 

"I have found my voice", peva Maria Doyle Kennedy na svom očaravajućem novom albumu "Sing". Kakav glas! Čas melanholičan, čas vedar, uvek strastven - elementalni folk prožet snažnim emotivnim nabojem.


"Sing" je njen peti samostalni projekat koji je uradila u saradnji sa suprugom Kieran Kennedy-em. Na albumu se nalazi deset pesama, dueti sa Damien Rice-om i Paul Brady-jem, dok je zadivljujuće lepu pesmu "Yes We Will", otpevala sa legendarnim John Prine-om.


Maria je provela više od dve dekade izvodeći svoju muziku širom sveta. Na Glastonbury-ju, Oxygen-u i Cambridge Folk Festivalu pred nekoliko desetina hiljada ljudi, kao i pred hiljadama ljudi u malim, intimnim prostorima.


"Izvođenja uživo pružaju mi veće zadovoljstvo od bilo čega drugog. Nešto posebno se dešava kada svirate uživo. Mislim da je to najbolji način da podelite pesme sa publikom. Izraz kompozicija se menja jer je pod stalnim uticajem publike u prostoriji. U tim trenucima i publika učestvuje u izvođenju pesme."


Njen debitantski album „Charm", izdat je 2001. godine od strane „Mermaid Records" producentske kuće koju je sama osnovala. To je album koji obuhvata sve muzičke žanrove, od čistog rock 'n' roll-a do amerikane, dok tekstovi pesama kao da odišu spojem Lorkinog senzibiliteta i strašnih istočnoevropskih bajki.


Dve godine kasnije, Maria je učestovala u kreiranju kompilacije „Sirens", na kojoj je okupila najinovativnije, nezavisne ženske izvođače koje su se oduvek suprodstavljale mejnstrimu - Patti Smith, PJ Harvey, Neneh Cherry, Ani DiFranco i Lisa Germano.


Poslednja dva albuma prikazuju evoluciju njenog umetničkog stvaralaštva. Album „Mutter" (2007) inspirisan je novelom Chuck Palahniuk-a, o ženi koja je na ivici nervnog sloma, dok „The Storms Are On The Ocean" (2011) smešten je u Elizabetanski svet narodnih priča i balada o ubistvima.

 

Poslednji album „Sing" je njen najkopleksniji projekat do sada. Remekdelo koje slavi „ moć njenog glasa"!

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..