Iako je ostalo više od dva meseca do početka četvrtog Omiš guitar festa (18. – 20. april, 2013) organizatori su otkrili veći deo programa, kao i fond nagrada za najbolje učesnike. Organizatori ponosno ističu da su prijave takmičara stigle iz Rusije, Austrije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Crne Gore, pa čak i iz Nepala.

 

Od najvećih imena organizatori su potvrdili dolazak španske flamenco atrakcije Barcelona flamenco, dvoje sjajnih mladih gitarista iz Srbije - Mladena Pecovića prošlogodišnjeg pobednika u kategoriji električna gitara i Vojina Kocića osvajača nekoliko najvećih svetskih takmičenja u klasičnoj gitari, takođe je najavljeno učešće i Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića iz Crne Gore, te mladog makedonskog gitariste Darka Bageskog.

 

“Ovo nije konačna lista učesnika, a cijelokupni prihod od ulaznica sa super finala u električnoj gitari ide djeci sa poteškoćama u razvoju koja će biti gosti festivala“, rekao je Neno Munitić, direktor festivala.

 

Kvalitet i značaj festivala prepoznale su veliki svetski brendovi i kompanije poput Strings by mail i Elixir, a organizatori su na Sajmu gitara i gitarske opreme potvrdili dolazak MK guitars iz Bosne i Hercegovine, zatim Giannisa Palaodemopulosa iz Grčke, te još mnogih drugih.

 

Bogat nagradni fond

 

Izvesno je da će nagradni fond za najbolje učesnike takmičenja iznositi više od deset hiljada eura.

 

Pored vrednih nagrada u opremi, pobednik u kategoriji električna gitara dobiće i sedmodnevno letovanje za dvoje u gradu Omiš, plaćene koncerte, te video spot sa nastupa u visokokvalitetnoj produkciji.

 

Najavljeno je i proširivanje nagradnog fonda, ali organizatori nisu hteli da otkrivaju o čemu se radi dok svi detalji ne budu precizirani.

 

Poznat veći deo programa festivala

 

Prvog dana, 18. aprila, u 20h je svečano otvaranje Omiš guitar festa u restoranu Ribnjak kampa Galeb uz koncert Mladena Pecovića, sav prihod od ulaznica i dobrotvorne aukcije ide udruženju Agape kao pomoć za decu sa invaliditetom. Ovom prilikom biće otvorena i izložba rock fotografija dece obolele od multiple skleroze iz Udruženja Srce iz Splita koja će nastupiti u samom programu otvaranja.

 

U okviru otvaranja održaće se i super finale u kategoriji električne gitare i discipline glas i gitara. Takođe, prvog dana festivala, organizovaće se i modna revija gitara i nakita mlade omiške dizajnerke De Lene i modne marke Galeb.

 

Drugog dana festivala, 19. april, u 19h održaće se koncert klasične gitare na kome će nastupiti Darko Bageski (Makedonija), Vojin Kocić (Srbija) Duo Cerović - Krivokapić (Crna Gora), te kvartet Laurum (Hrvatska). Nakon koncerta predviđeno je druženje uz dalmatinsko veče u Gusarskoj konobi.

 

Trećeg dana, 20. aprila, je svečano zatvaranje festivala u hotelu Plaža uz nastup Barcelona flamenco, a nakon toga sledi opuštajuća jazz atmosfera uz sastav Repassage iz Splita u Gusarskoj konobi.

 

www.omisguitarfest.com

 

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..