Sziget je festival na kome posetioci mogu da prošire svoje muzičke vidike i saznaju za izvođače koji se do ovog trenutka još uvek nisu dovoljno afirmisali a čije vreme dolazi. Kao i prethodnih godina, i ove publika će imati priliku da pored koncerata na ovorenom prostoru prisustvuje i nastupima u velikim šatorima kapaciteta od 8 do 10 hiljada posetilaca, uz izuzetno raznovrstan program.

 

Među novim najavljenim imenima mogu se prepoznati povratnici na Sziget festival, naravno, i izvođači koji će se po prvi put pojaviti na festivalu, uz podsećanje da je prvi potvrđeni headliner bend Blur.

 

Boys Noize - Nova potvrđena imena uglavnom se odnose na dve pozornice - “Arena” i “A83”. Među izvođačima koji će nastupiti u velikom šatoru pod nazivom “Arena” nalazi se DJ Boys Noize, koji izvodi energični electro sa primesama techno zvuka. Reč je o međunarodno priznatom producentu i vlasniku izdavačke kuće, kojeg je magazin Rolling Stone uvrstio među deset najboljih DJ-eva na svetu.

 

Nicky Romero - Drugo novo ime je Nicky Romero poznat po svojim bombastičnim pesmama i remixevima. Uprkos kratkoj karijeri već je nastupao u vodećim svetskim muzičkim dvoranama i najposećenijim electro festivalima širom sveta. Sada je došao trenutak da poseti i Sziget festival.

Deichkind - Hip-hop-electro grupa Deichkind iz Nemačke takođe je potvrdila poziv od strane organizatora da sviraju na Sziget festivalu. Poznati su po svojim ludim i energičnim nastupima koji uvek uključuju PVC odeću, trampoline, votku i jastuke. Sigurni smo da će njihov nastup na Szigetu biti nezaboravan.

 

Parov Stelar Band – Naredni potvrđeni učesnik festivala je austrijski Parov Stelar Band, začetnici electro swinga i jedni od najpopularnijih izvođača na velikim festivalima. Vraćaju se u Mađarsku nakon VOLT festivala početkom jula.

 

Oscar Mulero – Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuće se i Oscar Mulero, jedan od najvećih španskih DJ-eva, poznat po tome što stalno prati trendove i kombinuje tradiciju sa inovacijama.

 

Hadouken! – Na A83 pozornici nastupiće Hadouken!, čiji novi album “Every Weekend” izlazi u februaru.

 

Triggerfinger – Sledeći potvrđeni izvođač u šatoru A83 jesu belgijski rokeri Triggerfinger, prepoznatljivi po svom dinamičnom tradicionalnom rock zvuku sa primesam emotivnih elemenata.

 

The Bots – Svoj punokrvni gitarski sound bez dodatnih primesa na A83 pozornici predstaviće i grupa The Bots.

 

Die Ärzte – Spisak učesnika na glavnoj pozornici festivala takođe je proširen, pa će tako ponovo nastupiti nemači punk-rock velikani Die Ärzte.

 

Seeed – U popodnevnima časovima na centralnoj bini nastupiće reggae-dancehall grupa Seeed iz Nemačke, jedna od najprepoznatljivijih u svom žanrom u ovom delu sveta.

 

Azealia Banks – Organizatori su veoma srećn što su potvrdili debitantski nastup Azealie Banks na festivalu Sziget. Mlada izvođačica, čiji je potencijal potvrđen osvajanjem trećeg mesta na prestižnom takmičenju “BBC sound of 2012”, kao i nagradama Philip Hall Radar Award na “NME Awards” i “New Style Icon” na događaju “Billboard Awards”, nastupiće u dnevnom terminu na glavnoj bini.

 

Zvanični video uz najavu: http://www.youtube.com/watch?v=9zzu5BVDLFM


Prodaja ulaznica vrši se putem Eventim sistema:
Srbija (http://bit.ly/10OKyJr)
Hrvatska (http://bit.ly/TsBs2R)

 

 

 

 

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..