koncertgodine09Na današnjoj konferenciji za novinare, organizatori NS Koncerta Godine su napokon otkrili kakvo nas to veliko iznenađenje očekuje na ovom događaju koji će biti održan u subotu, 22. decembra u Velikoj dvorani SPC "Vojvodine" (Spens). 

 

Članovi bendova Hladno pivo, Dubioza kolektiv i Atheist Rap će zajedno na glavnoj bini odsvirati nekoliko pesama legendarnih Kud Idijota i na taj način odati počast nedavno preminulom frontmenu ovog benda, Branku Črncu Tusti.

 

Konferenciji su pored organizatora prisustvovali Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, Timbe iz sastava Sve barabe, Aca Celtic, Coyote iz Eyesburn-a, Žare iz benda S.A.R.S.i Leki iz Atheist Rapa. Svi oni su se složili da je Koncert godine manifestacija od izuzetnog značaja, a to je ove godine priznao i Grad, te je Koncert godine i zvanično dobio "Status događaja od značaja za grad Novi Sad".

 

Mile Kekin, koji ove godine prvi put nastupa na NS Koncertu Godine, istakao je da mu je izuzetno drago što će Hladno pivo ponovo svirati u Novom Sadu i to na koncertu o kom su mu kolege uvek pričale samo dobre stvari. Mile je obećao da će svirati jednu stvar koju nikada do sada nisu izveli u Novom Sadu, ali nije želeo da otkrije o kojoj se pesmi radi.

 

Timbe, predstavnik Baraba na današnjoj press konferenciji, rekao je da je sastav Sve Barabe jedini bend na Koncertu Godine koji ne neguje gitarski zvuk, ali da im je izuzetno drago što nastupaju na tako velikoj manifestaciji. Za publiku koja te večeri bude u Velikoj dvorani, premijerno će izvesti i neke nove pesme.

 

"Nama ovaj Koncert godine dođe kao masters u Londonu, kao kruna godine. Napravili smo set listu, spremni smo, a posebno se radujemo omažu Tusti koji ćemo izvesti zajedno sa Hladnim pivom i Dubiozom", rekao je Leki iz Atheist Rapa.

 

Eyesburn u Novi Sad dolazi sa novim bubnjarem. Coyote je istakao da na Koncertu Godine uvek vlada lepo raspoloženje i da je to posebna prilika da se i muzičari druže.

 

"Koncert Godine je pandan letnjim festivalima kojih ima mnogo i trebalo bi da preraste u jedan pravi zimski festival. Falio nam je i pitam se zašto je uopšte i nestajao", rekao je Aca Celtic. Kelti su za Koncert godine pripremili set od dvadesetak brzih pesama i planiraju da "oduvaju" publiku.

 

S.A.R.S. koji je pre dve godine prvi put nastupao na Koncertu Godine, za ovu godinu je pripremio 5 minuta duži nastup, što je Žare kroz smeh posebno istakao. "Tada nam je bilo odlično i ostale su nam u pamćenju lepe uspomene. Probaćemo da uklopimo što više pesama u naš nastup, a nadam se da ćemo izvesti i neke nove pesme."

 

Muzičari su porazgovarali i o izvođačima koji nastupaju na maloj, tzv. "Bez prekida" bini. Aca je rekao da ova bina predstavlja "iskorak u budućnost", a svi su se složili da postoji nova scena i da je ona veoma jaka, najpre zahvaljujući internetu. "Konkurencija je velika, a opstaće samo oni koji zadrže svoj početni entuzijazam", zaključili su na kraju učesnici današnje press konferencije.

 

Karata za trinaesti NS Koncert godine još uvek ima. Možete ih nabaviti u pretprodaji po ceni od 1000 dinara preko Gigstix prodajne mreže i u svim Corner shopovima. Na dan koncerta, ukoliko karata ostane, njihova cena će biti 1250 dinara.

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..