koncertgodine09Približava nam se još jedan NS Koncert Godine "DAN POSLE SMAKA SVETA", 22. decembra u Velikoj dvorani SPENS-a, u Novom Sadu. Na ovogodišnjem koncertu će nastupiti: S.A.R.S., Sve barabe, Ortodox celts, Block Out, Eyesburn, Atheist rap, Ritam nereda, Dubioza kolektiv i Hladno pivo.

 

Na ovogodišnjem koncertu će nastupiti: S.A.R.S., Sve barabe, Ortodox celts, Block Out, Eyesburn, Atheist rap, Ritam nereda, Dubioza kolektiv i Hladno pivo.


I ove godine će biti postavljena "Bina bez prekida" na kojoj smo od ukupno 156 predloga za bendove koji su želeli da nastupaju, izabrali smo 100 za koje su posetioci facebook stranice Koncerta Godine FB mogli da glasaju.


Listu je videlo 240.257 ljudi, a primljeno je 36.411 glasova za predložene bendove. Najviše glasova dobili su demo sastavi Impuls i Žuta minuta,
koji će i otvoriti program Koncerta Godine na "Bez prekida" bini od 16:30h.

 

Imajući u vidu u mnogobrojne komentare i lajkove, ostale bendove je odabrao NS Koncert Godine. Na ovoj bini, osim već dva pomenuta sastava koje je publika odabrala, nastupaju i legendarni punk rock sastav Trula koalicija, melodični punk bend Čovek bez sluha, zatim reggae/ska banda ZAA, Saša 21, bend koji je Sale Veruda obnovio posle prestanka rada KUD Idijota.


Na Bez prekida bini, publici će se predstaviti još i Iskaz - hip hop/hard core/funk bend koji kroz svoje stvaralaštvo kritikuje svakodnevicu, kao i bend Feud koji je svojim prvim singlom "Milion milja" privukao pažnju publike.


 

Upoznajte Panka Klausa i njegovog autora OVDE Kerac - Bane, rođen u Novom Sadu, je srpski crtač stripa, scenarista, ilustrator. Stripovi mu se objavljuju širom sveta, a kritika i istorija stripa ga smatraju za najuticajnijeg srpskog i jugoslovenskog crtača modernog doba. Dobitnik je Specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu 2005. na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu. Debitovao je serijalom "Poručnik Tara" sa scenaristom Svetozarom Obradovićem u Zlatnom klikeru (1975). Enormnu popularnost je stekao tokom osamdesetih godina 20. veka kada je bio najznačajniji autor Ju strip magazina, Eks almanaha, kao i "Dnevnikovih" i "Forumovih" izdanja. Radio je najviše po scenarijima Svetozara Obradovića, Gordana Mihića, Petra Aladžića, Slavka Draginčića, Marka Hamila (Luk Skajvoker iz "Zvezdanih ratova") i sopstvenim. Kerčevi najpoznatiji originalni stripski serijali su: "Poručnik Tara", "Kobra", "Bili D Pljuc" ("Billy The Pljuc"), "Ket Klou" ("Cat Claw"), "Oliver", "Troje nesalomljivih", "Partizan Goran", "Balkan Ekspres", "Keli Brando" ("Kelly Brando") i "Nindža". Licencno je crtao "Tarzana" i "Velikog Bleka", a pod pseudonimom H. M. Baker za američke izdavače i serijale "Ghost" i "The Black Pearl". Sa "Ket Klou" je osvojio skandinavske zemlje i pojavio se u još desetak zemalja širom sveta.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..