Legendarni gitarski heroj Yngwie Malmsteen potvrdio je da dolazi na Arsenal Fest koji će biti održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu! “Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”, poručuje fanovima Malmsteen, kome će Main Stage Arsenala 26. juna biti jedan od prvih nastupa nakon više od godinu dana sviračke pauze uslovljene pandemijom Kovid-19. Virtuozni Šveđanin, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok, nedavno se oglasio singlom “Wolves at the Door” kojim najavljuje novi album “Parabellum” predviđen za kraj jula.

“Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”, poručuje fanovima Malmsteen, kome će Main Stage Arsenala 26. juna biti jedan od prvih nastupa nakon više od godinu dana sviračke pauze uslovljene pandemijom Kovid-19. Virtuozni Šveđanin, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok, nedavno se oglasio singlom “Wolves at the Door” kojim najavljuje novi album “Parabellum” predviđen za kraj jula.

“Ovaj album mi veoma mnogo znači i to na više načina. To je povratak mojim neoklasičarskim korenima, a pomaže i plemenitoj stvari. Omot je uradio svetski priznati vizuelni umetnik i slikar David Banegas, sa ciljem da se prikupe sredstva i podigne svest o deci bez roditeljskog staranja. Bilo je sjajno raditi na tako nečemu”, ističe Yngwie.

Malmsteen je eksplodirao na svetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevotoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma “Rising Force” (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu “Concerto Suite” (2002).Ostala brojna imena izvođača koji će nastupiti 24, 25. i 26. juna na Arsenalovom Main, Garden i Explosive DJ Stage-u biće saopšteni za nekoliko dana.

Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala je 3.000 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, Da Gama Travel-a, Trptih ui Music Store-a.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..