Ovogodišnje izdanje domaćeg hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom „Novo poglavlje", biće održano od 19. do 21. marta, s centralnim događajem u subotu 20. marta u Bioskopu Balkan. U drugačijem formatu nego prethodnih godina, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da umetnicima pruži priliku da se izraze, koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

Aleksandar Marković, glavni organizator festivala, kao cilj ističe podizanje svesti o globalnim problemima uzrokovanim ljudskim faktorom: „Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima. To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom Hip Hopa sa svojim dogmama „Peace, Love, Unity & Having Fun". Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom „Svaka Limenka se računa" čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja", kaže on.

Glavnog dana festivala, 20. marta, alternativna hip-hop izdavačka kuća Aristokrat muzik će imati svoj nastup sa svim potpisanim muzičarima. Jedna od zvezda ovog programa biće hip-hop umetnik Kendi, koji poslednji godina nastupa i pod pseudonimom Pablo Kenedi. Nakon što je privukao pažnju debi albumom „Van dometa", na kome su gostovali Marčelo, Skaj Vikler, Who See i druga poznata imena sa rep scene, a, 2016. je nastupao i na mejn stejdžu Exita kao predgrupa Viz Kalifi. Poslednjih nekoliko godina snima uspešne singlove („Arapske pare") i albume („Papirni avioni", „Trep je mrtav") za izdavačku kuću Aristokrat. Ovaj koncert će biti dostupan putem besplatnog strima na zvaničnom youtube kanalu festivala ovde

Među brojnim događajima na festivalu, organizatori ističu i kviz znanja „Nije me sram da ponešto znam" , koji će biti organizovan u Dorćol Platzu prvog dana festivala, 19. marta, kao  i  rimovanje sa izvučenim rečima iz kutije „Reči u lice. Reči ulice.", gde će istog dana učesnici izvlačiti reči i s njima praviti najbolju kombinaciju rima za svoju pesmu.

Na centralnom događaju u Bioskopu Balkan, koji se održava uz podršku Fondacije Saša Marčeta, biće organizovano i plesno takmičenje u četiri kategorije (All style juniori 1vs1 battle do 14 godina, All style seniori 3vs3 battle, Breaking battle 1vs1, Koreo streetstyle showcase), kao i niz revijalnih događaja poput street art sessiona i showcase programa. Kompletan program moguće je pogledati na Facebook eventu festivala, a prijave za učestvovanje u takmičenjima moguće su putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Organizatori zadržavaju pravo da aktivnosti prilagođavaju shodno aktuelnim epidemiološkim merama.

 

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..