Slaveći stvaralaštvo legendarne grupe Ekatarina Velika, kompanije Mascom i Tin Drum Music pokreću konkurs „EKV: TVOJA PESMA“. Pozivaju se svi izvođači, koji u svom radu prepoznaju uticaje i bliskost sa rukopisom grupe Ekatarina Velika,  da se prijave i svoje radove pošalju od četvrtka, 1. oktobra 2020. godine. Cilj konkursa je nastavljanje najlepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umetničkog potencijala, kakav je imao upravo EKV kao jedna od najvećih jugoslovenskih rok grupa, velikim zalaganjem svih svojih članova. Muzički konkurs odvijaće se u nekoliko faza, a prijavljivanje je omogućeno jednostavnim popunjavanjem formulara.

Sve što je potrebno jeste da autori snime izbedbu svoje autorske pesme i dostave potrebne informacije o sebi i priloženom delu. Svaki učesnik može da se prijavi za učešće na konkursu samo jednom.

Nakon prikupljenih prijava učesnika, organizatori konkursa će na osnovu svog višedecenijskog iskustva u muzikom izdavaštvu izabrati finaliste čiji će dostavljeni audio/video snimci zatim biti postavljeni na oficijalni Mascom YouTube kanal.  Po postavljanju snimaka, učesnici i organizator konkursa pozvaće sve zainteresovane fanove i posetioce kanala da pogledaju sadržaj i glasaju za svoje omiljene izvođače i numere.  U odabiru pobednika glavnu ulogu u finalnom izboru imaće sveopšti utisak koji fanovi ostave, u vidu broja pregleda, lajkova ili komentara nakon odslušane pesme. Na osnovu svih tih parametara, kao i generalnog utiska organizatora konkursa biva donesena odluka o pobedniku i dobitnicima nagrada.

Nagradni fond će prvonagrađenom izvođaču omogućiti snimanje kompletnog albuma u profesionalnom studiju. Pored glavne nagrade, biće izabrana još četiri kandidata kojima će biti omogućeno da snime izabranu pesmu u profesionalnom studiju.
Posebnu medijsku podršku ovoj kampanji pružiće Rok Radio kao aktuelni afirmator srpske rokenrol scene u najširem smislu.

Detaljne informacije o vremenskim odrednicama za prijavu, finale i izbor pobednika možete pronaći na ovom linku >>.

Podsećanja radi, kompanija Mascom je pre nekoliko meseci pristupila formiranju fonda „OstaniKreativan – StayCreative“ u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom The state51 Conspiracy. U tom smislu, otvaranje konkursa „EKV: TVOJA PESMA“ je još jedan istup kompanija Mascom i Tin Drum Music sa jedinom namerom – da pomognu i pospeše muzičku kreativnost u svetlu krize izazvane globalnom pandemijom.

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..