KONTAKT konferencija je prethodna dva dana u prostorijama Marsh Open Space-a, u Cetinjskoj 15,održana u nešto izmenjenom, četvrtom izdanju, a koja je, shodno situaciji u kojoj se nalazimo, bila online. Tokom ova dva dana, održano je 5 panel diskusija, 3 prezentacije, a bilo je čaki 27 učesnika, iz cele Evrope. Gradovi: Beograd, Berlin, Ljubljana, Amsterdam, Zagreb, Valensija, Luksemburg, Bukurešt, Skoplje, Sarajevo, Banja Luka, Kotor, Brisel, Beč, Budimpešta, imali su svoje predstvnike na Kontaktu. Tema četvrtog Kontakta bila je Ugrožena industrija, Učesnici su ovom prilikom stavili u fokus najvažnija pitanja u vezi sa muzičkom industrijom, koja poslednjih pola godine prolazi kroz veliku krizu i jako teške trenutke svuda u svetu.

Gotovo svi festivali, koncerti i turneje širom sveta su otkazani.

Muzičari i svi oni koji održavaju ovaj posao su prepušteni sami sebi.

U želji da pomogne regionalnoj muzičkoj sceni, Kontakt je ovoga puta kroz panel diskusije povezao eminentne predstavnike iz muzičke industrije, želeći da postavi pitanja na sve aktuelne probleme, izazvane pandemijom virusa Covid 19.

Program Kontakta 2020 mogao je da se prati online, a za sve one koji su propustili konferenciju, mogu je naknadno pogledati na You Tube kanalu -  Kontakt Conference

Teme koje su zanimale ovogodišnji kontakt ble su:

•    Globalna kriza - resetovanje muzičke industrije
•    Novi oblici - muzički događaji online
•    Budućnost muzičke industrije u novim okolnostima
•    Sezona bez festivala
•    Kako Vlada može pomoći muzičkoj industriji

Zaključak uprvo završenog Kontkta je da će se sva internacionalna iskustva sa kojima su nas upoznali govornici, koristiti u kreiranju predloga za prevazilaženje krize u našem okruženju.

Kontakt organizuje Marsh Creative Production i Odličan hrčak, a od prošle godine je član INES -  Innovation Network of European Showcases.

www.kontakt.org.rs

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..