Beograd će i ovog marta sa Guitar Art festivalom biti svetska prestonica gitare i muzičkog sveta. Tokom 6 festivalskih dana, od 10. do 15. marta održaće se 13 velikih koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 130 najznačajnijih gitarista današnjice. 21. po redu Guitar Art festival održava se pod simboličnim sloganom RAPSODIJA koji upućuje na neuobičajenu novu formu festivala koji objedinjuje nikad više različitih projekata, koncerta, muzičara i stilova sa svih strana sveta. Ovo festivalsko izdanje izražava nikad snažnija osećanja, koja su vezana kako za muzički program tako i za dalji rast i razvoj festivala.

Počinje nova treća era Guitar Art-a koja donosi brojne inovacije. Festival ponosno najavljuje prvi festivalski Team building u regionu, koji će se održati od 10 do 12. marta u Kombank dvorani. Guitar Art gradi most koji strateški povezuje kulturu i biznis.

Predstojeće festivalsko izdanje predstaviće muzičku RAPSODIJU, u okviru koje će se veliki koncerti održati ponovo u beogradskoj Kombank dvorani, klasika u Atrijumu Narodnog muzieja, a svetska premijera koncerta za gitaru i simfonijski orkestar rezervisan je za veliku salu Kolarčeve zadužbine.

Festival počinje koncertom najboljeg flamenko gitariste nove generacije Daniela Kasaresa koji se vraća u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta. Tada je Kasaresa domaća publika nagradila nezapamćenim ovacijama za flamenko ples njegovih prstiju na andaluzijskim žicama gitare.

Daniel Kasares – Magiterráneo: ovde

Ovog puta Daniel Kasares sa svojim bendom predstavlja novi projekat “Magiterráne”, na kome se otiskuje na novo putovanje sa svojom izabranom flamenko posadom. To je spektakl u kojem kao u Itaki, Kavafijevoj pesmi, nije bitno mesto iz kojeg se polazi niti luka u koju se stiže, već čitavo iskustvo, emocija i znanje koje osoba donosi sa tog puta. Kasares se sa ovim projektom vraća na jug, gde Mediteran ponovo postaje njegova najveća inspiracija.

Romska muzika je muzika sa dušom. Ona izaziva najčistiju i najiskreniju emociju i kod izvođača i kod slušalaca. Na Guitar Art Festival drugo veče dolazi Ođila, koja širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo, Moja slatka umiljata zver i drugih. Mediji u bivšoj Jugoslaviji, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.

40 Fingers – Bohemian Rhapsody: ovde

Popularni italijanski gitarski kvartet sa više milionskim pregledima na youtubu po prvi put dolazi u Beograd! 40 Fingers najavljuje koncertni spektakl u Kombank dvorani sa posebnim repertoarom koji počinje mirno sa filmskom muzikom, autorskim pesmama, a onda sledi energičan deo sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Bohemijske rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom youtub kanalu. Kvartet je odmah objavio svoj prvi album.

Ljubitelji klasične gitare imaće priliku da gitarske superzvezde i vodeće klasične muzičare današnjice nakon višegodišnje pauze ponovo slušaju u Atrijumu Narodnog muzeja.Guitar Art tradicionalno dovodi vrhunske izvođače među kojima su  Zagreb Guitar Trio iz Hrvatske, Quarteto de Guitarras “Concordis” iz Portugala, Rafael Aguirre iz Španije, Shampia Duo iz Japana, Furat Qaddouri Duo iz UAE, Miloš Janjić iz Srbije, Niklas Johansen iz Danske, Igor Klokov iz Rusije i Milan Dereata iz Srbije.

Nemački kompozitor Joaquin Clerch komponovao je novo delo koje je posvećeno beogradskom Guitar Art Festivalu. Njega će premijerno izvesti na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti koncerta su Marco Tamayo, David Martinez i Rafael Aguirre.

U toku je velika novogodišnja akcija u kojoj se kupovinom kompleta karata za 21. Guitar Art festival po promotivnoj ceni u iznosu od 8.900,00 ostvaruje dodatni popust od 25%. Akcija traje do 15. januara, a kupci kompleta mogu da se jave putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona 011 4016002. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim drugim prodajnim mestima u mreži Tickets.rs. Cene se kreću od 1.490 do 3.290 dinara. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti putem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..