Predsednica Evropske komisije Ursula for der Lajen u otvorenom pismu javnosti, najavila je Evropski zeleni dogovor kao novu strategiju ekonomskog rasta koja za cilj ima čistu životnu sredinu, nova radna mesta i poboljšanje kvaliteta života svih Evropljana. Fon der Lajen je istakla i uspešnu saradnju Delegacije Evropske unije sa Fondacijom EXIT na pošumljavanju Fruške gore, a koja će, kako navode iz Exita, biti prva u nizu mnogih. Pošumljavanje Fruške gore 2019: ovde

"Zahvalni smo predsednici Evropske komisije na javnom isticanju u ovom istorijskom pismu, koje uliva nadu da će problemi klimatskih promena i zaštite životne sredine početi da se rešavaju na najvišem nivou. EXIT će podržati Zeleni dogovor, kao i svaku drugu inicijativu na temu zaštite života na zemlji“ izjavio je ovim povodom i Dušan Kovačević, osnivač Exita i dodao: "Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku tamo gde smo najjači, a to je kroz podizanje svesti u lokalnoj i globalnoj javnosti o stepenu ugroženosti naše planete, kao i kroz naš ugled i uticaj na druge najveće svetske festivale i muzičke zvezde, koje pozivamo da se priključe ovoj borbi za opstanak života na Zemlji. Iskoristićemo i direktnu komunikaciju sa stotinama miliona ljudi širom sveta do kojih svi festivali zajedno mogu da stignu puno brže i lakše od tradicionalnih sredstava informisanja".

EXIT je na nedavno održanom Amsterdam Dance Eventu, najvećoj svetskoj muzičkoj konferenciji na kojoj učestvuje više stotina hiljada aktera iz cele industrije, predstavio probnu verziju svoje nove globalne ekološke platforme LIFE STREAM. U pitanju je inovativni pristup direktnim prenosima nastupa najvećih svetskih zvezda tokom kojih se prikazuju kadrovi prirodnih lepota iz svih kraje planete Zemlje, ali i ekoloških katastrofa koje stvara čovečanstvo. Uz ove kadrove predstavljaju se i naučne činjenice iz relevatnih izvora, a milionima gledalaca širom sveta predstavljaju se konkretne organizacije i pojedinci koji se bore za zaštitu životne sredine. Prva organizacija koja je i podržala LIFE STREAM u prenosu iz Amsterdamu bio je čuveni Greenpeace, a čast da budu prve muzičke zvezde koje će da nastupe, imao je popularni DJ tandem ARTBAT. Tokom direktnog prenosa njihovog nastupa iz amsterdamskog Faralda Crane Hotela, publika je mogla da vidi podatke iz vodećih naučnih studija kao što su "Catlin Arctic Survey", ali i izjave mladih heroja kao što su Boyan Slat ili Greta Thunberg, koji su uz aktiviste iz plemena Standing Rock ujedno i prvi nosioci istoimenog LIFE STREAM priznanja.

I predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen je u pismu navela da nema razlike između stavova mladih i starijih kada je u pitanju ova goruća tema: "Širom Evrope, mladi i stari ne zahtevaju samo više akcije u oblasti klime: oni već menjaju svoj način života", istakla je i dodala da je to želja ogromne većine: "Devet od 10 evropskih građana zahteva odlučne mere protiv klimatskih promena. Naša deca računaju na nas".

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..