U okviru 21. izdanja Novosadskog Jazz Festivala koji se održava od 14. do 16. novembra, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Panonikom, predstavlja Đanluiđija Trovezija i Đanija Košu koji će nastupiti 14. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u 20.00 časova. Đanluiđi Trovezi je diplomirao klarinet u klasi maestra Đuzepea Tasisa, studirao harmoniju, kontrapunkt i fugu u klasi maestra Vitorija Felegara i nastupao u ansamblima koji izvode klasičnu, džez i plesnu muziku.

Nakon značajne saradnje sa Frankom Čerijem i Đorđom Gazlinijem, pobedio je na nacionalnom konkursu za prvi klarinet i solo alto saksofon u Nacionalnom orkestru Rai-a Milano (Big band). Učestvovao je na projektima i na diskografskim snimcima brojnih muzičara iz Italije- pre svega Paola Frezua i Enrika Rave - i iz sveta - Kenija Vilera, Konija Bauera, Entonija Brekstona i drugih, i član je nacionalnog ansambla Italian Instabile Orchestra koji okuplja najbolje muzičare italijanske avangarde.

Zajedno sa Đanijem Košom komponovao je muziku za film Mi piace lavorare: mobbing Frančeske Komenčini, i Liscio Klaudija Antoninija; sarađivao je na ostvarenjima Luiđija Činkvea i na švajcarskom filmu Pane per tutti, za koji su muziku komponovali Kristof Bauman i Žak Siron.

Sa Đanijem Košom nastupao je u pozorišnom spektaklu In cerca di voce i učestvovao u komadu Paola Damijanija I kiss your hands, sa Sofijom Bergamasko, Fabriciom Đifunijem, Danilom Reom i Ritom Markotuli. Piše muziku za Književnost i poeziju u saradnji sa Đuzepeom Čedernom i učestvuje u raznim projektima Stefana Benija.

Đani Koša je završio klasične studije i po profesiji je advokat ali se skoro oduvek bavio muzikom, u potpunosti se posvećujući džezu. Godine 1985. snima Gianni Coscia - l'altra fisarmonica a 1989. pozicionirao se na drugo mesto “Top Jazz” liste sa albumom La briscola. Sarađivao je sa Big bendom Đorđa Gazlinija uz učešće simfonijskog orkestra Rai-a.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..