U četvrtak, 22. avgusta, na platou ispred sportskog centra Tikvara, svečano je otvoren 3. Palanački Dunav fest i 25. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade.  Spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke - Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) došlo je do fuzije različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i subkuture. Ujedinjeni ove godine, Bačkopalančanima priredili su tri dana najjačeg muzičkog programa predvođenog velikim umetnikom, Nikolom Pejakovićem Koljom. 

Prvo veče obeležio je nastup dvojca Gramophonedzie koji je stanovnicima Bačke Palanke posebno blizak i drag jer je pevačica Milana Popović iz ovog grada. Njihovom nastupu prethodio je DJ set Uroša Deaka, da bi đuskanje do ranih jutarnjih sati uz sjajne ritmove doveli Gramophonedzie feat Cheeka & BaloO i za kraj Miles High.

Radost i zadovoljstvo, većinom mlađe publike, osetilo se u vazduhu i sve je ukazivalo da publiku čekaju još dva, ništa manje sjajna dana puna dobre muzike.
 
U petak, 23. avgusta, line up činile su mlade snage, bendovi od kojih se mnogo očekuje u budućnosti, zajedno sa sada već dokazanim i veoma popularnim dvojcom iz Niša, Stereo Bananom. Tačno u 22h na bini je zasvirao bend koji u poslednje vreme privlači dosta pažnje i pozitivnih komentara, Buč Kesidi. Da su krenuli pravim putem pokazao je i zavidan broj publike koji su zajedno sa njima pevali sve pesme. Nakon njih, još jedan mlad i vrlo perspektivan bend zabavio je publiku svojim pesmama, a to je bend Ljubičice. Pozitivna energija kružila je na platou ispred hale Tikvara, a publika je sa nestrpljenjem očekivala nastup ljubimaca, sastava Stereo Banana. Ovi momci nastupili su i prošle godine u Bačkoj Palanci, njihov nastup tada zapamćen je kao jedan od najboljih te je publika poželela ponovo da ih čuje, a organizatori su Palančanima ispunili želju i momke “koji šiju” još jednom doveli u Bačku Palanku. Za kraj ove večeri, svoj nastup na zadovoljstvo publike imao je Marko Veselinović poznatiji pod imenom Kick Kong.

Treče veče bilo je poslastica za sve ljubitelje bluza, rokenrola i pank roka. Zvezda ove noći bio je Nikola Pejaković Kolja koji je publici predstavio svoj album “4 prsta”. U sat i deset minuta, koliko je nastup trajao, Kolja je još jednom pokazao da je s razlogom omiljen među publikom, a sjajna ekipa koja ga je pratila promovišući album na koncertima, ove večeri poslednji put nastupila je u ovom sastavu. Kolja je najavio novi album, ali i nove muzičke saborce koji će se pojaviti zajedno sa njim 2. decembra ove godine na koncertu u beogradskoj Amerikani.
 
Njegovom koncertu prethodio je nastup mladog niškog benda Majdan koji je pobedom na konkursu dobio priliku da otvori treće veče Palanačkog Dunav festa. Izbor organizatora pokazao se kao odličan jer je publika njihov planirani tridesetominutni nastup povicima “bis bis” uspela da produži za još deset minuta i tako mladim Nišlijama pokaže da je muzika koju stvaraju naišla na odlične reakcije.

A nakon Kolje, svima dobro poznati šumadijski Ramonsi, Čovek bez sluha, u narednih sat vremena pružili su, očekivano, sjajnu svirku. Iako su na sceni već četvrt veka, ovo je bio njihov prvi nastup u Bačkoj Palanci, a sudeći po reakcijama publike, sigurno neće biti ni poslednji. ČBS profesionalni kao i uvek, pružili su publici sat vremena čistog užitka.
 
Veče dobrog zvuka nastavili su bendovi Po kratkom postupku i Keni nije mrtav, koji je pobednik prošlogodišnjeg takmičenja mladih bendova na PDF-u. Dobar provod potrajao je do ranih jutarnjih časova, a organizatori Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) složili su se da su oba festivala upisala još jedno uspešno izdanje festivala.

Održavanje Palanačkog Dunav festa podržala je Skupštine opštine Bačka Palanka i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine.
 


 

<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..