Sedamnaesti Summer3p festival, koji se održao od od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera, posetilo je više od 5.000 ljudi, uprkos kiši koja je padala tokom dva od tri festivalska dana! Ovo je još jedan dokaz da Summer3p ima vernu publiku željnu kvalitetnih muzičkih i kulturnih sadržaja. Nova lokacija opravdala je sva očekivanja a festivalski prostor je zablistao novim sjajem. Čuveni engleski producent, DJ i muzičar James Lavelle imao je odličan nastup 26. jula, a dan ranije u punoj sali bioskopa Abazija održana je u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić projekcija dokumentarnog filma "The Man From The Mo'Wax" upravo o životu i radu Lavella.

Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

U petak, 26. jula, nastupio je i iskusni DJ Davko opravdavši reputaciju jednog od najboljih DJ-eva u Mađarskoj.

Francuska zvezda DJ Matt Sassari napravio je fenomenalnu žurku u subotu, koju je pre njega na viši nivo podigao Nick Reverse.

Porodični dan, koji je održan u nedelju 28. jula, posetilo je ukupno oko 1000 ljudi. Oni su uživali u raznim zanimljiveim sadržajima posvećenim celoj porodici. Od 17 časova nastupio kamerni ansambl Garden Quartet, koji je svojim jednočasovnim nastupom oduševio sve prisutne i napravio nesvakidašnju atmosferu na Muškom štrandu a zatim su nastupili su članovi pevačke sekcije italijanskog kulturnog centa “Piazza Italija” koju vodi Gordana Vidaković. Atmosferu je nakon toga usijao fitness program u trajanju od 2 sata koji je muzički začinio DJ Andy Dee. Za frizure se pobrinuo Tibor Liptak, pa su tako svi koji su želeli mogli da dobiju frizuru po želji u skladu sa festivalskom atmosferom. Svi posetioci imali su priliku da zaigraju sasvim drugačije društvene igre za celu porodicu u društvu kluba ljubitelja društvenih igara “Collected company”. Porodični dan, kao i sam festival, zatvorio je umetnik Neomodern, svojim izuzetnim muzičkim setom.

Tokom trajanja festivala održani su brojni prateći programi. Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodio je kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica se održavala svakog dana od 17 do 20 časova. Poslednjeg dana predstavljeni su radovi nastali na ovoj radionici, a tokom trajanja celog festivala posetioci su imali priliku da pogledaju Izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine. Akademska slikarka iz Subotice. Ljiljana Horvat održala je body painting radionicu, SummerDaDa radionicu vodio je Vladimir Milojković a poeziju na Summer3p doneo je Književni klub za mlade iz Subotice, koji radi i stvara pod okriljem Fondacije Danilo Kiš.

Kao i ranijih godina, tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (TNG) održao je stencil art radionicu u kojoj su svi zainteresovani naučili kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na platno ili majicu. Svi koji su doneli majicu, birali su motive i kući odneli jedinstvenu uspomenu.

Bila je postavljena i izložba fotografija “Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018”.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život.
Joga programe u poslepodnevnim časovima na obali jezera  predstavili su Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka.

Summer3p festival podržali su Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.


<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..