U subotu, 20. jula, posetioce Barutane očekuje treće izdanje Blender All Stars žurke, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Marko Milosavljević, strastveni kolekcionar ploča i veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, Peter Portman, najmlađi domaći predstavnik na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i Coeus koji je postao jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni. Ulaz na Blender All Stars 3 žurku je besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena ulaznice 500 dinara. Marko Milosavljević miljenik je domaće publike i jedan je od najaktivnijih di-džejeva.

On konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike, a u karijeri dugoj preko 15 godina, nastupao je na najvećim festivalima i u klubovima širom Srbije i regiona, kao i u Evropi i Kanadi. Bio je menadžer prve domaće tehno etikete „Recon Warriors”, kao i pod-etiketa „Recon Light” i „Traffica“, koje broje više od 50 izdanja. Produkcijski debi imao je na kompilaciji radija B92 „Belgrade Coffee Shop” 2006. godine, a kasnije i na holandskim izdavačkim kućama „Luxaflex” i „Shadowfax”, kao i na etiketi „Jesus Loved You”.

Peter Portman je pobednik Burn Residency takmičenja 2016. godine. Na Ibici je utvrdio muzičke veštine i znanje, uz neke od najpoznatijih producenata i di-džejeva na ovoj planeti. Na tim krilima i dalje napreduje i trudi se da pokaže najoriginalnije ideje koje provlači kada stane za di-džej pult. Stvorivši fuziju energije i emocije, Portman u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku na plesnom podijumu, zahvaljujući pažljivom odabiru house i techno muzike, koja objedinjuje svetsku kulturu kroz nezaboravni zvuk i melodiju. Njegova najzapaženija izdanja „Patent Skillz“, „Parabola“ i „Neptun City“ podržana su od strane UMEK-a, Wax Worx-a, Sam-a Paganini-ja, John-a Belk-a. Jedan od njegovih uspeha je i pobeda na regionalnom MTV Adria DJ takmičenju.

Iza imena Coeus, krije se di-džej i producent Nemanja Petković. Postao je jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni, a njegove stvari redovno vrte velikani poput Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki, dok mu trake izdaju poznati lejblovi poput MoBlack Records-a, Afterlife, Mimesis i Sweet Musique-a. Izdanjima kao što su: „Elysian“, „Eden“ i „Forgotten Love“privukao je puno pažnje. Njegovi prvi muzički koraci vezani su za sviranje klavira. Kada je počeo da se bavi produkcijom i di-džejingom fokusirao se uglavnom na haus muziku, a nakon nekog vremena se okrenuo i prema dip i melodik tehnu. Nemanjini setovi variraju od afro zvuka do elektronike i diska i bez izuzetka teraju publiku na ples. Coeus je puštao sa imenima svetske scene, kao što su: Sasha, Black Coffee, Theo Kottis i mnogi drugi.

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..