ArtLink festival mladih talenata biće održan ove godine u junu – mesecu muzike na nekoliko lokacija uključujući i koncerte u Novom Sadu i Raškoj. Festival pre festivala, odnosno zajednički koncert ArtLink festivala i Zmajevih dečijih igara na kome će ArtLInk mladi virtuozi nastupiti sa mentorima iz Republike Češke i Rumunije, biće održan 9. juna 2019.  godine, na Trgu slobode u Novom Sadu. ArtLink festival mladih talenata svečano će biti otvoren 12. juna 2019. godine, u 20 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koncertom na kome će nastupiti sjajna italijanska violinistkinja mlađe generacije Anna Tifu i kvartet Kraljevske kamerate iz Rumunije sa ArtLink mladim virtuozima, pod dirigentskom palicom Konstantina Adriana Grigorea.

Ovaj dvojac nedavno je imao uspešan nastup na jednom od najprestižnijih evropskih festivala– Žorž Enesku u Bukureštu. Ana Tifu izvešće Vivaldijeve koncerti za violinu - Proleće i Leto i Sarasateovu Karmena Fantaziju.

U sklopu ArtLink festivala mladih talenata, i ove godine biće održana Noć klavira, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 22. juna, na kojoj će  nastupiti pijanistčke zvezde Adik Neuhaus iz Izraela, jazz pijanista Vasil Hadžimanov i LP duo.

Prvi put će se na festivalu predstaviti pijanisti iz Portugala, koji će predstaviti i muziku portugalskih kompozitora - Vasko Dantas Sofije Laurezno i kao i mladi pijanisti- studenti Akademije “Franc List” u Budimpešti.

Čuveni fagotista i muzički pedagog Đorđo Mandolezi održaće majstorsku radionicu za drvene duvače od 26. Juna, a Festival će biti zatvoren njegovim koncertom sa ArtLink festivalskim orkestrom 29. juna.

Prijatelji festivala, Legat Petra Lubarde i Kulturni centar Hungarikum, ugostiće neke od programa, uključujući Jazz veče sa Martom Hadžimanov i Kameratu “Balkanika”. Kulturni centar “Gradac” iz Raške, prijatelj ArtLink festivala mladih talenata, ove godine ugostiće jedan deo festivalskog programa.

ArtLink festival za mlade talente tradicionalno kroz Višegrad - Balkan scenu za mlade talente predstavlja mlade umetnike i mentore iz Mađarske, Češke, Poljske, Slovačke i zemalja našeg regiona.

Partneri ovogodišnjeg festivala su Ambasade Rumunije kao predsedavajuća EU, Delegacija EU u Srbiji, Ambasad  Portugala, Ambasada Izraela, Međunarodni Višegradski fond, Kuća legata, Zmajeve dečije igre i mnogo drugi.

Ulaznice za otvaranje ArtLink festivala mladih talenata - koncert violinistkinje Ane Tifu sa Kraljevskom kameratom iz Rumunije i ArtLink mladim virtuozima, 12. juna 2019. i Noć klavira, 22. juna 2019, u prodaji su na Blagajni Kolarčeve zadužbine.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..