Nemački projekat Kollektiv Turmstrasse, vraća se u Barutanu u petak 19. juna, kada će se za di-džej pultom naći i Lehar, jedan od producenata i di džejeva izdavačke kuće Diynamic. Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme po ceni od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP terasu. Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre više od dve decenije. Najveći uspeh donelo im je izdanje Sry I’m Late, za veliki Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera Sorry I Am Late, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u.

Oni su jedni od  retkih umetnika iz house i techno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista.

Oni su jedini od retkih čija je muzika pravljena i za telo i dušu. Upoznali su se 1998. godine na žurci na kojoj su obojica puštali muziku. „Nije bilo puno muzičkih štrebera u regionu“  prisećaju se. „Bilo je skoro neizbežno da postanemo prijatelji.“ Muzička konekcija između njih dvojice ubrzo se razvila kroz redovne pohode na prodavnice ploča i kasne noći u klubovima i na festivalima. Svoj prvi zajednički studijski poduhvat napravili su tokom 2000. godine, bez usmeravanja u određeni pravac. „Sve je počelo u našem prvom stanu u ulici Turmstrasse“.

Prodavac ploča kod kojeg su kupovali muziku, čvrsto verujući u njihov zvuk, bio je katalizator za njihovu produkcijsku karijeru. Podstakao ih je da svoju muziku pokažu svetu i objave prvu traku Turmstrasse za  lejbl Electronic Parlament, 2001. godine. „Bez njega ne bismo bili tamo gde smo danas. Verovao je u nas i puno toga nam je omogućio – objašnjavaju Christian i Nico.

Njihov filmski pristup 4/4 elektronici dobio je pohvale sa svih strana putem izdanja za Diynamic, Connaisseur i njihov lejbl Musik Gevinnt Freunde. Za njih je elektronska muzika umetnost, a ne nauka.

Kroz debi album pod nazivom Rebellion der Traumer (The Dreamer’s Rebellion), dvojac Kollektiv Turmstrasse predstavili su za tadašnje vreme, potpuno novi zvuk. Album je demonstrirao uspeh izvan sfera plesnog podijuma, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala. Ubrzo nakon toga stigli su i remiksi za velike izdavačke kuće poput Cocoon, Get Physical, Soma, Poker Flat, Defected, Systematic i Traum, za koje su obradili trake poznatih imena od kojih su neka Trentemoller, Hot Chip i Terry Lee Brown Jnr.

Veoma su traženi širom sveta zahvaljujući svom live nastupu. Jedni su od stalnih saradnika Solomunove Diynamic izdavačke kuće – puštajući na Diynamic žurkama i objavljujući trake za lejbl.

„Naši su prijatelji već više od deset godina“, kaže Solomun. „Bilo je samo pitanje vremena kada će nam se pridružiti. Međusobni prijatelji, interesi i uopšte slična percepcija muzike i života nas je spojila.“ Dok je zvuk etikete evoluirao poslednjih godina, oduvek je postojalo mesto za Kollektiv Turmstrasse. „Jedno što svi imamo zajedničko je određena melanholija i harmonija u našim produkcijama.“ Za duo koji ne voli ograničenja, savršeno se uklapaju.

Njihov osećaj za emocije daje njihovim produkcijama ljudsku toplinu, omogućavajući im da svoje mesto imaju i u klubu i van njega. „Širok, otvoren, sveobuhvatan, ispomeran, jednostavan – to su reči koje koristimo za opisivanje našeg zvuka. Koristimo i digitalne i analogne elemente. Prvo i najvažnije je to što stvaramo muziku za sebe.“ – izjavili su Kollektiv Turmstrasse.

Lehar je poznat po emotivnim kompozicijama i setovima, a za sebe kaže da i dalje uspeva da sačuva mladalačku strast prema muzici, žurkama i uživa kada vidi osmehe koje izaziva dok je na sceni. Kada je reč o njegovoj produkciji, kompozicije koje pravi su ne samo emotivne već i intuitivne i osnova su kreativnog procesa ovog pravog umetnika. Njegov muzički manifest je mešavina zvukova i atmosfere dramatičnih efekata karakterisanih intimnim bas linijama i intrigantnim melodijama. Pored izdanja za Diynamic, zahvaljujući aktivnom radu i na remiksima, Leharova muzika se pojavljuje i na etiketama kao što su My Favorite Robot, Mood Music i Lost & Found. Leharovi emotivni di džej setovi reflekcija su njegovog pristupa životu koji je veoma spontan i strastven.


<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..