Globalna tehno zvezda, Adam Beyer, predstaviće beogradskoj publici izvođače sa svoje izdavačke kuće Drumcode, koja važi za jedan od najvećih lejblova današnjice, u petak 24. aprila u Hangaru u Luci Beograd. Pored Beyera, te večeri okupiće se aktuelna tehno imena - Bart Skils koji se trenutno nalazi među najpoštovanijim i najtraženijim holandskim di-džejevima; Ilija Đoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu koji je pošle godine postao član Drumcode familije i Raxon, rođeni Egipćanin, sa prebivalištem u Barseloni, umetnik kojeg su strast i odlučnost odveli baš tamo gde je želeo.

Od plodnog švedskog andergraunda do vrha globalne klabing kulture, vladavina Adama Beyera nastavlja dominaciju modernim tehno zvukom. Beyer je hedlajner svih festivala, jedan od najtraženijih producenata i enigmatična di-džej pojava, gigant koji je svoju verziju funkcionalnog i fokusiranog tehno zvuka učinio izuzetno popularnom i poštovanom. Njegova dvodecenijska vladavina je podjednako njegov muzički identitet i stav unutar andergraund sveta, dok je Beyerova izdavačka kuća Drumcode evoluirala u raznolik brend prepoznatljiv širom planete, od žurki i festivalskih stejdževa do radijske emisije koja se sluša u preko 50 zemalja, lejbl ne prestaje da izdaje moderne i popularne trake.

„Ovo je najuzbudljivije vreme za mene do sada - konačno sam završio tamo gde sam pokušavao da se nađem“, objašnjava on. „Kada si tehno di-džej, to se ne događa preko noći. Dug je put koji morate proći da biste stigli do te tačke gde ste zaslužili ugled i odanost industrije i obožavalaca.“

Bart Skilsove setove tehno zaljubljenici hvale kao izuzetno inovativne i muzički dobro konstruisane. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom jedno je od najvećih tehno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput „Push - Universal Nation“ i „Moby - Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene tehno scene. Bart Skils je imao priliku da remiksuje neke od najvećih elektronskih producenata svih vremena poput Underworld i Paul Kalkbrenner.

Nesumnjivo jedan od najboljih tehno producenata iz Srbije, Ilija Đoković, našao se na 7. mestu najrpodavanijih izvođača na Beatportu, za 2019. godinu. Domaćoj ali i stranoj publici, Đoković je poznat po energičnim setovima sačinjenim od melodičnog i euforičnog tehna. Nakon što je započeo karijeru 2010. godine, njegova muzika brzo je stigla i do klubova i festivala van domaće tehno scene. Ilija kaže da je prekretnica bila izdanje za Phobiq, kao i uspešna saradnja sa Terminal M, izdavačkom kućom Monike Kruz. Uz zapažene nastupe na festivalima kao što su EXIT, Amsterdam Dance Event i brojni drugi, Ilija je prošle ostvario još jedan dugogodišnji san – postao je deo Drumcode ekipe.

Raxonova ljubav prema muzici potiče iz kasnih 90-ih i njegovih tinejdžerskih godina, sa velikim uticajem koji su na njega imali rok, hip-hop, trens, haus i naučno-fantastični filmovi. Di-džejingom se bavi više od 20 godina, bio je okružen bezbrojnim trendovima što mu je pomoglo u oblikovanju njegovog ogoljenog melodičnog tehno zvuka po kome je najpoznatiji.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme po ceni od 1190 rsd za parter i 1690 rsd za VIP, kao i širom Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mesta.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..