Približavamo se vikendu u kome nas očekuje jedan od Apgrade hajlajta 2019. godine. Na njenom samom izmaku a u predvečerje CDE 2020 fešte, sa dalekog Islanda nam premijerno u Beograd dolazi Kiasmos u DJ izdanju, prestižni favorit niza značajnih svetskih festivala, od Sonara do Reworksa. Dvojac Kiasmos donosi nešto drugačije od svega što smo slušali ove godine u Srbiji, lagane ali neodoljive ritmove na kojima su posloženi slojevi organskih struktura i emocionalnih melodija, uz zvučni eksperiment kao primarni utisak. Budite sa nama u subotu 14. decembra u Hangaru u Luci Beograd, uz lokalnu podršku koju čine Bokee i Coeus. 

Posebno u domenu detalja koji određuju konačni utisak, gde prepoznajemo zvuke pucketanja prstiju, šuškanja papirića, raznih mehaničkih mikro sazvučja koja su inokorporirana u zarazni front kompozicije. Neko je rekao da je to zvuk skandinavskih bajki, ili barem zimskih festivala na kojima se u izmaglici mešaju ljudi, trolovi i šumske životinje koji zajedno plešu opijeni zvučnom čarolijom. Prava zimska elektronska bajka!

Ove godine se navršava deset godina postojanja ovog dvojca i beogradski nastup je deo globalne turneje kojom Olafur Arnalds i Janus Rasmussen obeležavaju jedno posebno kreativno prijateljstvo. Upoznali su tako što su došli u kontakt kada je Janus došao da snima u studiju u Rejkjaviku u kome je Olafur bio inženjer zvuka. Vremenom, kroz zajedničke anifitete prema minimalnoj, emotivnoj elektronici, postali su najbolji prijatelji čija je muzička srodnost ovekovečena na nizu izdanja za Erased Tapes. Paralelno sa ovom karijerom, Olafur Arnalds je vodio i svoju samostalnu koja ga je dovela do samog vrha najtraženijih izvođača i kompozitora nove klasike/ nove elektronike, čije odsjaje čujemo i u zvuku Kiasmos. Njega smo nedavno videli u Beogradu na izuzetno ocenjenom nastupu u Sava Centru.
Karte su u pretprodaji po ceni od 800 dinara na prodajnim mestima: Gigs Tix i Ticket Vision.


FB EVENT: ovde

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..