Beogradski klub DOT, otvara vrata promenjenog enterijera svojim posetiocima, čime započinje novu, šestu po redu sezonu. Tokom vikenda otvaranja, u petak 18. oktobra nas očekuje all nighter naše di-džej zvezde u usponu - Ilije Đokovića, koji se nedavno priključio najpopularnijoj techno izdavačkoj kući današnjice – Drumcode-u, dok je subota 19. oktobar rezervisana za jedno od najpopularnijih večeri u gradu, R’n’B i Hip Hop party Cherry on Top, gde će se selekcijom muzike baviti DJ Ike i Lea Davogić.

Domaćoj, ali i stranoj publici, Đoković je poznat po energičnim setovima sačinjenim od „melodičnog i euforičnog tehna“. Nakon niza sjajnih izdanja, poput ovogodišnjeg hit singla „Atom“ koji je držao prvo mesto na Beatport listi pune tri nedelje i bio osam meseci u Top100, Ilija je krajem septembra objavio novi singl „Aura“, upravo za popularni lejbl Adam-a Beyer-a. Njegova izdanja za druge popularne etikete kao što su Second State od Pan-Pot-a, Terminal M od Monike Kruse, Tronic od Christian-a Smith-a ili Filth on Acid od Reiner-a Zonneveld-a, pored samih osnivača, naišli su i na podršku od imena kao što su Maceo Plex, Tale of Us, John Digweed, Ida Engberg i Adam Beyer. Nastupao je na velikim svetskim festivalima poput Amsterdam Dance Event, Untold Festival, Labyrinth Open, Echowaves, EXIT, kao i u kultnim evropskim klubovima, uz najpoznatija imena elektronske muzike.

O iskustvu vezanom za all nighter setove, Ilija kaže: „Dobro je poznato da ja volim da radim extended setove, posebno kada su u pitanju all night long žurke. Mislim da tada di-džej ima dobru priliku da pokaže svoju muzičku širinu i da kroz različite stilove vozi publiku kroz noć. I naravno, uz dobru pripremu i kvalitetan odmor ništa nije naporno.“

Subota 19. oktobar donosi dobre stare hitove R’n’B zvuka ali i najsvežije numere ovog žanra, uveliko prepoznatljive na Cherry On Top žurkama. Svojim istančanim ukusom i ove zimske sezone muziku će birati Ike i Lea Davogić, sada već dobro poznata lica ovog popularnog serijala žurki, koji će vas svojom muzičkom selekcijom navesti da se njišete uz nezaboravne hitove ovog muzičkog opusa.

Lea Davogić, svira klavir od devete godine, a muzičku akademiju završila je sa 24. Šetala je modnim pistama velikih metropola, pojavljivala se na fotografijama poznatih umetnika i bila njihova muza. Ljubav prema muzici i klabingu okrenule su je ka di-džejingu, a na njenu muziku utiču različiti žanrovi: R’n’B, rap, deep house i tech house. Zaštitno je lice i osnivač serijala žurki Cherry on Top.

DJ Ike je svoju karijeru di-džeja započeo 1995. godine u kultnom beogradskom klubu Soul Food. Svoj stil je izgradio puštajuću muziku u kultnim beogradskim klubovima, a na njegov muzički izbor najviše su uticali funk, soul i disco muzika ‘70ih i ‘80ih, kao i izvođači poput James Brown-a, Marvin Gaye-a, Quincy Jones. Od 2001. godine postaje rezident kluba Anderground, i započinje saradnju sa di-džej Premom, sa kojim je osnovao organizaciju Bad Brothers, dok 2005. godine dobija rezidenturu u klubu Plastik u okviru najpopularnijih večeri u gradu pod nazivom “I Love R`n`B” i “Mainstream Pressure”. Pored R’n’B-ja pušta funk i disco ‘80ih , house, mashup i druge muzičke žanrove.

Muzički koncept kluba DOT ostao je isti kao i prethodnih godina. Program će se odvijati u tri dana tokom nedelje – četvrtkom, petkom i subotom. Afirmisani di-džejevi i zvezde inostrane i domaće i klupske scene, svoje termine imaće petkom. Subota je rezervisana za Cherry on Top, popularno i dobro poznato veče r’n’b i rap hitova, gde će se selekcijom muzike baviti DJ Ike i Lea Davogić. Četvrtak će biti na raspolaganju Blender All Stars serijalu žurki koji se s otvorenog prostora Barutane seli na plesni podijum DOT-a, kao i neafirmisanim mladim izvođačima.


<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..