Detroitski čarobnjak Moodymann uz Tale Of Us, Laurenta Garniera, David Augusta i Helenu Hauff zaokružuje program Apgrade Festivala! Počinje prodaja dnevnih karata na blagajnama i online servisima gigstix.com i tickets.rs. Festival će se održati od 12. do 15. septembra 2019. godine, u kompleksu Luka Beograd. Muzička ikona Detroita Moodymann nastupa premijerno na omiljenom beogradskom festivalu elektronske muzike! Na do sada najjačem lajnapu Apgrade Festivala su i vodeće zvezde elektronske muzike današnjice Tale Of Us, Laurent Garnier, Helena Hauff, David August i drugi. Uz nova imena otkriven je kompletan program za sva četiri festivalska dana, a počinje i prodaja dnevnih karata!

Tokom vikenda, 13. i 14. septembra, Apgrade se širi na dve festivalske bine, ali i posebne dnevne programe na različitim lokacijama impresivnog industrijskog kompleksa Luke Beograd na samoj obali Dunava.

Novo, četvorodnevno izdanje Apgrade festivala 12. septembra otvara David August, jedan od najuzbudjivijih glasova elektronske muzike danas. Podršku za tehno “wunderkinda”  pružiće italijanska DJ zvezda i zagovornica vinila Paquita Gordon, kao i jedan od miljenika domaće publike Kristijan Molnar.

Ekskluzivnim nastupom u regionu petak predvodi miljenik beogradskih klabera svih generacija Laurent Garnier, ali i harizmatična tehno heroina Helena Hauff  koja u Beograd dolazi na vrhuncu slave. Nosioci programa druge festivalske bine, za čiju selekciju je zadužen klub Drugstore, biće internet i muzička senzacija, popularni tehno boy band Fjaak, kao i Red Light Radio selektor Orpheu The Wizard.

Subota je rezervisana za najtraženiji svetski DJ tandem i vodeće Afterlife protagoniste Tale Of Us pored kojih ce nastupiti i legendarni tehno multiinstrumentalista Mathew Jonson. Istog dana, na koordinatama drugog stejdža publiku očekuju misteriozni producent Skee Mask, autor jednog od najzapaženijih elektronskih albuma 2018. “Compro” i pariski mastermajnd elektronske eklektike Low Jack.

Finale festivala sledi u nedelju 15. septembra uz nastup Moodymanna! Veče zatvaranja kreće već uz zalazak sunca, na posebnoj lokaciji i u programskoj režiji Tijane T, beogradske i svetske tehno dive koju ćemo na ovogodišnjem Apgrade festivalu slušati u dva muzički raznovrsna seta, obogaćena  novim iskustvima koje donosi sa brojnih nastupa ovog leta koje je počelo na Ibici i čuvenoj žurci Solomun + 1. Uvod u ovo posebno veče napraviće Phillie P i DJ Brka.

Program tokom ova četiri uzbudljiva dana zaokružuju nastupi brojnih domaćih i internacionalnih imena – R.O.S.H., Regen, Ali Güney i Phillie P su neki od njih - kompletan spisak izvođača po danima dostupan je na Apgrade.org i FB event strani.

Od danas su na svim blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs dostupne dnevne festivalske ulaznice po prvim cenama od 1190 RSD i 990 RSD za dane otvaranja i zatvaranja i 1290 RSD za petak i subotu. Cena dnevne VIP ulaznice je 1590 RSD za prvi dan, 1690 RSD za petak i subotu.  

U prodaji je preostao i mali broj četvorodnevnih festivalskih kompleta (2390 RSD standardni i 3590 RSD VIP) koji vas pored svih festivalskih dana uvodi i na žurku zatvaranja. U narednom ciklusu prodaje trodnevni festivalski kompet neće obuhvatati i dan zatvaranja zbog najavljenog ograničenog kapaciteta te večeri.

Moodymann (Kenny Dixon Jr.) uživa status muzicke ikone Detroita i DJ maestra koji sa velikom lakoćom svinguje između džeza, fanka i soula s jedne, hausa i tehna s druge strane. Njegovu impresivnu diskografiju koja datira od sredine devedesetih ipak nadmašuje harizma, zavidni lajfstajl i neponovljiv nastup koji je najbolje sažet u čuvenom “Freeki Mutha F cker” lajvu iz Japana.

Prečešljati Moodymannov diskografski opus u jednom pasusu je nemoguća misija, pomenimo zato samo da je većina izdanja njegove etikete KDJ stalna meta kolekcionara i ima raritetni status. Pre tri godine je objavio i fastinantan miks u poznatoj DJ Kicks ediciji u kome se mogu čuti neverovatni muzički spojevi u pesmama autora kao što su José González, Little Dragon, Nightmares on Wax ali Noir & Haze i Marcellus Pittman. Ovog leta pred nama je i njegov novi, deseti po redu album, “Sinner”.

Low Jack je producent iz Hondurasa sa sedištem u Parizu gde uz Jean-a Carval-a vodi Editions Gravats / Les Disques De La Bretagne. U čestim radio nastupima na Rinse FM-u deli svoje maštovite eksperimente sa dancehall-om, tehnom, hip-hopom i sound art-om. Ima tri studijska albuma, a prošle godine je izdao zapaženi “Riddims du Lieu-dit”, tešku artiljeriju među senzualnim futurističkim himnama među kojima je i božanstvena traka “Light”. Ovog marta Low Jack nas je počastio limited izdanjem “Breizh”.

Orpheu The Wizard je suosnivač Red Light radija i kako njegova biografija kaže “jednom nogom je u Amsterdamu, a drugom u kosmosu”. Njegove svestrane setove krasi poseban nekonvencionalni i eklektični pristup te je miljenik znatiželjnih i pasioniranih slušalaca. U bliskoj je vezi sa Dekmantel festivalom čiji je dizajner.

Pored stvaranja magije na bini, najtraženiji svetski DJ tandem Tale Of Us stoji iza jednog od najfascinantnijih fenomena scene. U pitanju je Afterlife, muzička etiketa koja neprestano otkriva i promoviše nove talente, ali i nesvakidašnji parti koncept koji iz sezone u sezonu postavlja nove standarde vrhunskog klabing iskustva. 2019. je za Tale Of Us otpočela nizom uspešnih olnajtera, nastavlja se festivalskim nastupima širom sveta dok sveže izdatim remiksom Jean-Michele Jarre-a nagoveštavaju širinu svojih muzičkih ambicija. Pored spektakularno produciranih Afterlife događaja u odabranim svetskim metropolama, nedavno objavljeni kalendar i impresivan lajnap za istoimeni letnji serijal u klubu Hï na Ibici, gde će sa Tale Of Us rame uz rame biti Amelie Lens, Stephan Bodzin, Maceo Plex, Nina Kraviz, Ben Klock i mnogi drugi, nagoveštava ovogodišnju dominaciju i na ovoj nezaobilaznoj parti destinaciji.
 
Dok se njegov prošlogodišnji maratonski petočasovni set na Apgrade-u još uvek prepričava, Laurent Garnier i nakon 30 godina karijere deli svoju ogromnu strast prema muzici sa prepunim podijumom za igru ili brojnim slusaocima What’s Next?!. Ispoljavajući svoju svestranost, koja se najbolje ogleda u nazivu radio emisije, kako na selektorskom tako i na producentskom planu, nedavno je komponovao muziku za film “Paris est à Nous” i remiksovao francuski psihodelični rok bend Steeple Remove. Autor je klasika “The Man With The Red Face“, “Crispy Bacon” ili “Acid Eiffel” koji su nezaobilazni deo identiteta tehno kulture i jedan je od malobrojnih muzičara zahvaljujući čijoj se iskrenoj energiji, nesputanosti i povrh svega DJ veštini koju je teško dosegnuti, naša publika iznova raduje privilegiji prisustva njegovim nezaboravnim nastupima.

Sa svojih 29 godina, David August iza sebe ima brojna izdanja za Diynamic, Innervisions i Stil Vor Talent, niz od tri rasprodata koncerta sa Nemačkim simfonijskim orkestrom, radi na doktoratu iz dizajna zvuka a nakon jednogodišnje pauze ponovo izvodi i jedan od najlepših live setova u savremenoj elektronskoj muzici sa kojim je krajem prošle i početkom ove godine već imao više od 50 nastupa na solo turneji koja je obuhvatila Evropu, Ameriku i Australiju. 2018. je objavio čak dva albuma, konvencionalniji D’Angelo i neobičniji DCXXXIX A.C, posvećen svojim mediteranskim korenima. Neke od tih numera ali i svoje najveće hitove iz dosadašnje karijere poput “Epikur“, “You Got To Love Me“ ili “Velvet“ doneće ovog leta, koje je inače rezervisano za probrane festivalske nastupe kao što su Primavera Sound, Sziget, Melt ili Lost Village, i u Luku Beograd.

Harizmatičnu Helenu Hauff slušamo na vrhuncu slave! Rezident hamburškog kluba Golden Pudle i osnivač lejbla Return to Disorder još uvek je na talasu uspeha njenog drugog albuma “Qualm“ koji je prošle godine izdala za Ninja Tune. Istančan ukus i beskompromisno sirov zvuk s godinama i većim binama je još više ogolila jer, kako tvrdi, ni sama ne može da zapleše ukoliko ne čuje konkretan bit. The Crave, Nachtdigital, Primavera Sound, Awakenings i Dimensions, neki su od festivala koji su najavili njen nastup tako da je ovog septembra dočekujemo razigranu i zagrejanu. Očekujemo dobar balans stare i nove škole, nezaboravan spartanski set i po neko iznenađenje. Ako niste prisustvovali nastupu Helene Hauff do sada, uhvatite dobar talas i počastite se pljuskom neverovatne energije, odlične muzike i besprekornog miksa. Esid, tehno i elektro kakav niko drugi nema u koferu.

Jedan od prvih Apgrade gostiju vraća se u Beograd, na septembarskom festivalu učimo da letimo uz Mathew-a Jonson-a!  Ovaj klasično obrazovani multiinstrumentalista koji se muzikom bavi od svoje devete godine poznat je po raskošnim aranžmanima i jedinstvenom pristupu tehnu. Potpisao je niz klasika i klupskih hitova kao što su “Decompression”, “Marionette”, “Typerope” ili “Learning To Fly”, deo je projekta Cobblestone Jazz, improvizatorskog trija specijalizovanog za ultimativni elektronski fank o čemu najbolje svedoče njihove hipnotične numere “Dump Track” ili “India In Me”. Svojim ogromnim iskustvom i muzičkom elokvencijom Jonson uvek iznova redefiniše najviši standard vrhunskog tehna izvedenog uživo i redovan je adut prestižnih manifestacija kao što su Movement, Time Warp, Mutek, Sunwaves ili Afterlife.  

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..