ContaSKC2010Legendarna pank grupa Pekinška patka u završnici regionalne klupske turneje održaće koncert sutra (četvrtak) uveče (21:00) u velikoj sali Doma omladine Beograda, a na leto iduće godine najavljuje izlazak novog singla.



"Plan benda u 2012. godini je da napravi turneju diljem bivše Jugoslavije na proleće i leto, i naravno da napravimo na leto i novi singl, verovatno sa dve stvari", otkriva pevač Nebojša Čonkić-Čonta.

Pekinškoj patki će u DOB-u biti predgrupe mladi pank sastavi Lude krave i Bolesna štenad, a Čonta najavljuje da će njegov bend pored pank stvari sa prvenca "Plitka poezija" (1980) izvesti i nekoliko sa kultnog drugog albuma "Strah od monotonije" (1981).

Publika je na turneji koja je tokom decembra obuhvatila klubove u Banja Luci, Zagrebu, Sarajevu i Zrenjaninu već imala priliku da prvi put posle 30 godina čuje uživo legendarnu naslovnu pesmu "Strah od monotonije".

"Sviraćemo nekoliko stvari sa 'Monotonije', ali koje, neka to ostane iznenađenje. Logično je da to sviramo, jer je ova postava, u kojoj smo Bale (gitarista Zoran Bulatović), Mare (Vukmanović, basista) i ja, napravila taj drugi album. Naravno, ostalo će biti sa 'Poezije'. Sviramo stvari po blokovima, tako može da se napravi dobar gemišt, što bi rekli u Vojvodini špricer", kaže Čonta.

Pored, kultnog singla "Bila je tako lijepa" i godinu dana starog povratničkog singla "Un ano de amor" Patka će na koncertu u DOB-u izvesti i staru stvar "Stop, stop neću više disko", koja 30 godina kasnije glasi "Stop, stop neću više folk".

"U ono vreme šminkeri i diskomani su kao bili naši najveći neprijatelji, protiv njih se trebalo boriti. Međutim sad je jasno da je najveća opasnost po dušu i mozak mladog čoveka turbo folk. Izvanredno je videti sada na našim koncertima kako mladi pevaju 'Stop, stop neću više folk'", objašnjava frontmen Patke.

Čonta poziva publiku da prednovogodišnji pank ugođaj Patkinog koncerta u DOB-u uveliča tako što će se što više posetilaca odenuti u skladu sa starom pesmom "Panker u sakou starom".

"Pozivam sve koji mogu da pronađu neki stari sako, bilo gde tavan, podrum, dedin orman, da dođu u starom sakou i da stave jedan ili dva bedža. Tako ću i ja izaći na scenu. Imam sako preko 30 godina i samo je za koncret, da se inače ne bi upropastio", kaže Čonta.

Portal www.ravnododna.com o koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo:

"Čak ni Sex Pistolsi koji su tijekom reuniona 1996. i potom organizirane „The Filthy Lucre“ turneje kad su 9. lipnja te godine posjetili i ljubljansku Halu Tivoli nisu tada imali tu posvećenu pank eksploziju kakvu danas posjeduju njihove novosadske kolege po godinama, zvuku i neukaljanom uvjerenju. Da sam eventualno i bio nemušti „turist“ koji se slučajno u petak zatekao u Boogaloou i koji nikad u životu nije imao susret s punkom, sigurno je da bi i tada nakon koncerta otišao u uvjerenju da sam gledao najbolji punk bend na svijetu".

Portal www.timemachinemusic.org o koncertu u sarajevskoj "Slozi":

"Bale je nadahnuto i s vidnim uživanjem derao gitaru, posuđeni Robi korektno je mijenjao Lacija za bubnjevima, Čonta se posvetio izazivanju publike a Mare je, stidljivo se držeći lijevog binskog kuta, izgledao najsretniji spontanim odazivom prisutnih. Kako u zrelim godinama ovakvu razinu energije i ubojitosti nije lako dugo zadržati, svirka je trajala oko sat vremena. Uključite dva bisa, jedan planirani i jedan iznuđeni, i činjenicu da niko nije otišao nezadovoljan, pa je tako i odgovor na pitanje treba li nam Patka ovakva kakva je nedvojbeno pozitivan".

Portal www.muzickazona.ba o koncertu u Banja Luci:

"Dugoovčekivani dolazak u Banja Luku se isplatio. Pekinška patka, kultni pank bend iz Srbije je došao u naš grad, i u DFK klubu održali sjajan pank koncert. Pred više od 150 ljudi su pokazali i dokazali svoj vanvremenski kvalitet. Iako već u ozbiljnim godinama, ekipa je djelovala veoma svježe".

Ulaznice za beogradski koncert Patke možete nabaviti po ceni od 1.000 dinara na blagajni Doma omladine, i preko mreža Card Service i Eventim.

U duhu naziva bendova, ulaznica po specijalno sniženoj ceni od 800 dinara očekuje sve posetioce koji pri kupovini ličnom kartom dokažu da se zovu Vuk, Lav, Golub, Galeb, Sokol, Jelena, Buba, Srna... ili prezivaju Vuković, Orlović, Paripović, Kravić, Žunić, Rodić, Konjović, Šević, Zec i slično.
<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..