Cheikh-Lo-smallCheikh Lo, jedan od najvećih africkih muzičara disidenata, vrhunski pevač i tekstopisac, prepoznatljiv gitarista, perkusionista i bubnjar, održace svoj koncert na ovogodišnjem 27. Beogradskom Jazz Festivalu. Nastup je zakazan za 30. oktobar u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u saradnji sa *AAA produkcijom


 

Karakterističan po svom harizmatičnom muzičko scenskom performansu ovaj umetnik zaslužuje da bude jedan od većih predstavnika afričkog World music talasa. Prodaja pojedinačnih ulaznica za koncert Cheikh Loa, po ceni od 990 dinara počinje 07. oktobra, dok su u ulaznice u okviru kompleta već u prodaji. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1190 dinara.

Cheikh Lo je umetnik različit od bilo kog drugog muzičara, a tome ne doprinosi samo njegov atraktivan izgled sa dugim dredovima i živopisnom odećom koja ga na prvi pogled svakako čini jedinstvenim... Lo odiše jedinstvenim spojem raznih uticaja zapadne i centralne Afrike sa elementima akustičnog funk-a, kubanske i flamenko muzike. Poslednji album, koji nosi ime "Jamm", predstavlja njegovo najličnije i najmarkantije muzičko ostvarenje do sada, dok njegov neverovatno senzualni glas zvuči bolje nego ikada.

http://www.worldcircuit.co.uk/#Cheikh_Lo

Prodaja ulaznica za 27. Beogradski Jazz Festival (27-30. oktobar 2011.) počela je na Blagajni Doma omladine Beograda i već prvih dana prodaje publika je pokazala veliko interesovanje za ovogodišnji program. Pored već očekivano odlične prodaje za svečano otvaranje, na kojem 27. oktobra od 19:30h u Sava Centru nastupa jedno od najčuvenijih imena savremenog jazza - Pat Metheny sa svojim Triom, veoma su tražene ulaznice za sve ostale koncerte u Domu omladine kako u okviru glavnog tako i u okviru ponoćnog programa.

Organizatori BJF mogu samo da konstatuju da je i ove godine entuzijazam publike izuzetan i da savremena jazz muzika očigledno ima svoje verne slušaoce, koji su sa nama od obnavljanja najstarijeg i međunarodno najpoznatijeg srpskog jazz festivala.

Komplet ulaznica za koncerte u okviru glavnog programa, u koji ulaze najbolja mesta u sali, mogu se nabaviti za 4200 dinara. Cene pojedinačnih ulaznica kreću se od 500 do 2000 dinara. Još jedna pogodnost za ljubitelje džeza je i kupovina ulaznice sa popustom za dva koncerta u okviru ponoćnog programa. Ulaznice za koncert Cheikh Loa osim na Blagajni DOB, mogu se kupiti i u prodavnici Gigstix u Pariskom Magazinu (Novi Sad).

www.domomladine.org
www.belgrade-jazzfest.org
<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..