Black Dot najavljuje svoj prvi album ‘’Dying Wonderland’’ video singlom "S.N.S (Simulation and Simulacra)". Alternativni sastav iz Mladenovca objavio je svoj debitantski pod nazivom ‘’Dying Wonderland’’ za Take It Or Leave It Records, najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji. Black Dot je nastao u Mladenovcu 2016. godine sa idejom da oživi old school zvuk i obogati ga svojim stvaralačkim pečatom. Uporedo sa radom na autorskim pesmama, mladenovačka četvorka u početku nastupa kao cover bend, nudeći širok dijapazon obrada koji obuhvata blues, psychodelic rock, garage rock i grunge.  Pored učešća na lokalnom Bass Player Festivalu, u toku 2017. i 2018. godine nastupaju i po alternativnim klubovima u Beogradu, Mladenovcu, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci i okolnim mestima.

Nakon ulaska u Paradox Studio, Black Dot polako formira sopstveni zvuk i otpočinje rad na debitantskom albumu u saradnji sa veteranom hevi metal scene, Srđanom Brankovićem (Alogia, Expedition Delta, Psychoparadox). Svoj prvi album, Dying Wonderland, bend doživljava kao sintezu različitih muzičkih uticaja, a predstavljaju ga i kao poseban omaž umrloj mladenovačkoj sceni na kojoj su nekada nastupali bendovi kao što su: Wulckdroff, House of Ghosts, E.K.G, Schockproof i mnogi drugi.

Kao uvertiru u album prvenac, Black Dot je do sada samostalno objavio lyrics video za prvi singl Last Breath i video spot za finalnu traku sa albuma, Babylon, na kojoj gostuju i Anđela Išić (vokal) i Nevena Branković (piano).

S.N.S (Simlation and Simulacra) je treći video singl i prvo oficijalno izadnje sa predstojećeg albuma ''Dying Wonderland'': link >>

Uprkos nepredvidivoj budućnosti čitave industrije pogođene pandemijom, Black Dot svoje muzičko putovanje otpočinje u samouverenom i optimističnom duhu.
Članovi benda poručuju da se protiv pandemije i straha možemo boriti umetnošću, a da su teška vremena uvek inspirativna i povod za unutrašnju samorefleksiju i ponovno pronalaženje sebe.
Grupu čine: Boris Jekić (vokal, ritam gitara), Mijat Kostić (solo gitara), Miloš Lekić (bas gitara) i Stefan Vićovac (bubnjevi).

Fotke benda: https://drive.google.com/drive/folders/11AQA-fnR8M5uShuS6_c1za0BHO5pJX8q?usp=sharing


<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..